Obavijesti

Sport

Komentari 40

Ivan Leko: Što reći o stoperima? Bolno je. Skroz smo se pogubili

Ivan Leko: Što reći o stoperima? Bolno je. Skroz smo se pogubili
3

Bio sam ponosan kako su momci igrali u drugom dijelu. Baš mi je žao što nas sreća nije pomazila. Mislim da smo zaslužili, rekao je trener Hajduka

VIDEO

Hajduk je u 28. kolu HNL-a doživio novi posrtaj u pohodu na titulu. 'Bili' su pred svojim navijačima igrali 2-2 s Istrom.

Mlakar je zabio za vodstvo Hajduka već u 2. minuti, no Istra golovima Hujbera i Bakrara u razmaku minute preokreće rezultat. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Mlakar je zabio glavom za novo izjednačenje i konačan rezultat.

- Što reći o stoperima? Bolno je, gledaš deset utakmica, broj 11 (op.a., Bakrar) iz Istre ima isto trčanje, isto napada. Objasniš to na treningu i primiš takav gol. Ispadaš lud. Imali smo najboljih 65-70 minuta ovo proljeće, žao mi je momaka, pokazali su srce, volju, dišpet. Igrali smo s igračem manje, ali smo se stavili čvrsto, imali šanse, jedan poništen gol, penal je – nije, sve odluke ispravne. Drugi gol ne smiješ primiti. Prvi s 20 metara udarac... Bio sam ponosan kako su momci igrali u drugom dijelu. Baš mi je žao što nas sreća nije pomazila. Mislim da smo zaslužili - rekao je trener Hajduka Ivan Leko i dodao:

Split: Trener Ivan Leko odgovarao je na pitanja uoči utakmice Hajduk - Istra 1961

- Naš problem je kada nešto moramo, onda igramo pasovima u širinu, a kada smo ostali s igračem manje, onda smo gurali naprijed. Stalno pričamo o tome. To je neka dublja priča. Nakon dva gola u minuti mi smo se pogubili. Mislim da na kraju možemo samo reći da smo zaslužili puno više, po kvaliteti nogometa, šansama, borbenosti, htijenju, želji... To je nogomet. Nekad dobiješ kad si lošiji, a danas je bilo obratno.

'Greške je radio i Awaziem'

Kako dalje?

U srijedu nas čeka ključna utakmica, u koju je stalo sve. Dobili smo u Osijeku gdje je bilo jako teško, pa u Šibenik, sad nam slijedi gostovanje na terenu na kojem Hajduk teško pobjeđuje. Moramo se dobro odmoriti. Možda je bolje prestati analizirati i govoriti...

Susret 28. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Istre 1961

Zbog čega ste se odlučili za Borevkovića koji devet utakmica nije igrao?

- Kada je igrao Awaziem, radio je pogreške i gubili smo. Igrao je Simić, radio je pogreške, gubili smo. Gledam ih na treningu, Toni je radio dobro. Dogodilo nam se da mali Vušković nije bio spreman i ideš po osjećaju. Sad je lako reći, a da je Chido kiksao ispalo bi da sam lud. Slažem se da je Borevković napravio ključne pogreške.

Zbog čega ste oklijevali s izmjenama?

- Nema smisla mijenjati kad je dobro, a drugo poluvrijeme je bilo dobro. Kad treba mijenjati u 30. minuti, netko će izletjeti vanka, tako ja gledam na to. 

Da možete reći Borevkoviću crveni karton ili da pusti igrača što bi mu rekli?

- Neka ti zabiju gol, ideš dalje. To je racionalno i uvijek ideš tako.

Kako ste vidjeli Rokasa Pukštasa, djeluje da je sve važniji kotačić momčadi?

- Odličan, mentalitet top, momak od 18 godina, zaslužio je da igra. Možda je njemu i Yassineu malo lakše, oni ne osjećaju pritisak igranja u Splitu. Obojica su bili među našim najboljim igračima.

'Leko je odličan trener'

Trener Istre Gonzalo Garcia bio je zadovoljan konačnim rezultatom i bodom osvojenim na Poljudu.

- Bila je lijepa utakmica za gledanje, s obiljem različitih situacija. U prvom dijelu mi smo bili jako dobri nakon primljenog gola, u drugom dijelu smo nakon crvenog kartona bili dobri nekih desetak minuta, ali nakon toga kao da nismo htjeli igrati - rekao je Garcia te pojasnio kako se njegova momčad nije uplašila kad je nakon isključenja Borevkovića ostala s igračem više:

Susret 28. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Istre 1961

- Znam da je izgledalo kao da smo se uplašili jer u zadnjoj trećini terena nismo bili dobri. Na kraju smo mogli izgubiti, ali smo imali i priliku za pobjedu, kontru u sudačkoj nadoknadi.

Očito je kako vam odgovara Hajduk, zar ne?

- Svaki trener ima svoje ideje. Znam da je Leko odličan trener koji voli igrati nogomet, ali nisam znao kako će postaviti momčad.

Može li Istra doći do Europe?

- Momci rade odličan posao. Moramo zabijati više, kreirati više. Radimo na tome. Za Europu treba imati bolju realizaciju u završnici - zaključio je Garcia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...