Sport

Komentari 13

Ivan Meštrović: 'Došlo je do zasićenja, ali ostajem suvlasnik kluba. Stadion je gotov 2021.!'

Ivan Meštrović: 'Došlo je do zasićenja, ali ostajem suvlasnik kluba. Stadion je gotov 2021.!'

'Kap koja je prelila čašu bilo je onakvo ispadanje u polufinalu Kupa od Rijeke na Rujevici', rekao nam je Ivan Meštrović. A otkako su on i Lorinc Meszaros kao vlasnici preuzeli Osijek, klub se preporodio

Čelni čovjek kluba sa Gradskog vrta više nije Ivan Meštrović. Na vlastiti je zahtjev zamijenjen na mjestu predsjednika kluba uz odobravanje predsjednika Nadzornog odbora i većinskog vlasnika Lorinca Meszarosa. Ali, i dalje ostaje u Osijeku.

- Ovo je bila moja želja. Došlo je do zasićenja. Nikada nisam mislio da ću mandat odraditi do kraja, već prije dvije godine sam odlučio da ću otići s mjesta predsjednika Osijeka, a evo ostao sam cijelo to vrijeme. Malo sam se zasitio, a kap koja je prelila čašu bilo je onakvo ispadanje u polufinalu Kupa od Rijeke na Rujevici - rekao nam je Ivan Meštrović, sad već bivši predsjednik Osijeka i nastavio:

- Ostajem suvlasnik Osijeka, suvlasnik stadiona Pampas i kampa. Bit ću uz klub i kao predsjednik Udruge škole nogometa NK Osijek, ali više neću svakodnevno nogometno biti vezan uz klub. 

Za neupućene, Udruga škole nogometa NK Osijeka nema veze sa nogometnom klupskom akademijom. To je udruga koja je vlasnik i investitor stadiona i kampa Pampas, a osnivač i predsjednik joj je Ivan Meštrović. On na toj funkciji ostaje i dalje.

POGLEDAJTE VIDEO: Gradi se Pampas

Meštrovića će na mjestu predsjednika naslijediti dosadašnji potpredsjednik Ferenc Sakalj, koji je duži niz godina suradnik i prijatelj Meštrovića i vlasnika kluba.

- Logično je bilo da me on naslijedi. To je čovjek koji je bio i veliki prijatelj našeg pokojnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, čovjek koji je itekako involviran u nogomet i dobro je što će on dalje voditi klub kao predsjednik. Što se tiče Meszarosa, hvala mu što se 'upecao' na moju ideju da učinim nešto za svoj rodni grad i svoj klub. On je veliki biznismen, ali ovo za nas u Osijeku nije bio biznis, ovo je bila čista filantropija. Sretan sam zbog svega što smo napravili i ponosan na sve. 

Otkako su Ivan Meštrović i Lorinc Mesaroš kao vlasnici preuzeli Osijek, klub s Drave vratio se i na europsku nogometnu mapu. Pod Meštrovićevim vodstvom u Europskoj ligi srušen je bivši europski prvak PSV. Kohorta je ponovno sve više i više dolazila u Gradski vrt, publika se vratila, a Osijek se bori za mjesto u Ligi prvaka. Svake sezone igra u Europi, a uskoro će i dobiti fenomenalan i moderan stadion.

- Stadion bi trebao biti gotov iduće godine - kratko je za kraj rekao Ivan Meštrović, čovjek koji je zajedno sa svojim mađarskim prijateljem doista napravio veličanstvene stvari za Osijek.

Najčitaniji članci