Obavijesti

Sport

Komentari 93

Ivan Rakitić propustio trening: Neće igrati protiv Dinama?

Ivan Rakitić propustio trening: Neće igrati protiv Dinama?

Osim Ivana, na posljednjem treningu nisu se pojavili Anthony Martial i Jesus Corona. I dalje nije poznato je li riječ o korona virusu ili ozljedi, no mogli bi propustiti susret protiv Dinama

VIDEO

Dinamo uspješno korača proljetnim dijelom sezone. Tri pobjede su u džepu, vrh HNL-a je i dalje samo za njih rezerviran. Ove sezone čeka ih paklena borba za naslov prvaka, nešto čega nije bilo prethodnih godina. Možda igra nije briljantna, ali bodovi se skupljaju. I to je u ovome trenutku najbitnije za Željka Kopića.

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

A u odmaku od HNL-a, hrvatskog prvaka čeka najteža utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Dinamo je prošle sezone dogurao do četvrtfinala Europske lige što je najveći uspjeh kluba u tome natjecanju. Tamo je zapeo na Villarrealu, a ove sezone ga u šesnaestini finala čeka još jedan španjolski predstavnik. I to najteži mogući.

Zagreb: Utakmica 23. kola Prve HNL, GNK Dinamo - HNK Gorica

Dinamo u četvrtak od 21 sat gostuje u Andaluziji kod snažne Seville. 'Modri' su prošle sezone bili autsajderi protiv Tottenhama pa svi znamo kako je ta priča završila. Kopić ima momčad koja može zapapriti svima, uostalom ove sezone rušila je West Ham, no Sevilla je ipak neka druga dimenzija. Riječ je o klubu koji je igrao grupnu fazu Lige prvaka gdje je osvojio treće mjesto, a Europska liga je natjecanje koje u Andaluziji uvijek ozbiljno shvaćaju. 

Uostalom, nisu bez razloga rekorderi ovog natjecanja sa šest naslova, od čega čak četiri u posljednjih osam godina! Julien Lopetegui će za ovaj susret na raspolaganju imati Lucasa Ocamposa, ali pojavili su se i problemi. Današnji trening propustili su Ivan Rakitić (33) te dva najnovija pojačanja Jesus Corona i Anthony Martial. I dalje nije poznato radi li se o korona virusu ili ozljedi, ali Marca piše kako je ovaj trojac upitan za susret protiv Dinama

Anthony Martial signs for Sevilla on loan

Možda ružno zvuči iz perspektive fair-playa, obzirom da se nije lijepo radovati tuđoj nevolji, ali ovo je odlična vijest za hrvatskog prvaka jer radi se o trojici igrača od neizmjerne važnosti za Sevillu. Sva trojica su prije tri dana igrala u pobjedi protiv Elchea (2-0).

SEVILLA FC  v GETAFE CF. LA LIGA 2021/2022. ROUND 20.

 

Meksikanac i Francuz su se nametnuli čim su stigli i postali neizostavan kotačić ove momčadi. O važnosti Rakitića nema ni potrebe trošiti riječi. Kapetan i duša ove momčadi koji se preporodio pod vodstvom Lopeteguija. Bez obzira što polako ulazi u godine, Raketa igra fantastično ove sezone. Ivan je u 29 utakmica zabio četiri gola i četiri puta asistirao, a upravo je za njega ova utakmica trebala biti posebna. I sam je rekao kako jedva čeka susret protiv Dinama. 

- Mi ćemo morati odigrati naš najbolji nogomet, sasvim jasno, jer Dinamo je velika europska momčad koja zna igrati takve utakmice. Jako ih dobro poznajem, bit će sigurno jako puno razgovora s trenerom i klubom oko utakmice, sretan sam što na neki način dolazim kući i igram na svom Maksimiru. Bit će lijepo, ali i čudno, prvi put kao gost, ali bit će jako lijepo i emotivno iskustvo sigurno - rekao je Rakitić nakon ždrijeba.

LaLiga - Sevilla v FC Barcelona

Pitanje je hoćemo li ga u četvrtak vidjeti na Sanchez Pizjuanu, ali već za tjedan dana je uzvrat na Maksimiru. Hoće li tamo igrati, ovisi o dijagnozi. Ako je zaista riječ o korona virusu, mogao bi propustiti oba susreta. 

Sevilla je ogroman favorit. Koeficijent na pobjedu je 1.40, dok bi trijumf Dinama bio velika senzacija. Koeficijent je osam. Bez obzira na to, 'modri' su već pokazali da se mogu nadmetati s najjačima. A uostalom, protiv takvih momčadi i moraju pokazati da pripadaju samoj eliti. Kopić i njegovi igrači neće biti sami u Andaluziji.

Oršić u 89. minuti zabio za pobjedu Dinama protiv Gorice

Navijači su pokupili sve raspoložive ulaznice, prodano ih je 1700, ali ne sumnjamo da će se navijači snaći na sve moguće načine pa je moguće da taj broj bude još veći. Kako god, hrvatski prvak će u četvrtak imati ogromnu podršku na Sanchez Pizjuanu, a BBB spremaju novi spektakl.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom