Obavijesti

Sport

Komentari 221

Ivan Strinić: Ja opet krivac?! Ma neka, znam se nositi s tim

Ivan Strinić: Ja opet krivac?! Ma neka, znam se nositi s tim
5

ODLAZIM IZ NAPOLIJA Želim ostati dio reprezentacije, a to ne mogu ako ne igram u klubu. Zato ću najvjerojatnije promijeniti sredinu, rekao je lijevi bek hrvatske reprezentacije

VIDEO

Dojmovi mi se još nisu potpuno slegli, još sam toliko emotivno ispražnjen da jedno vrijeme sigurno neću gledati nogomet, niti na televiziji, kaže Ivan Strinić, koji je mir i utjehu nakon ispadanja s Eura pronašao u krugu obitelji. 

- Kad se sve zbroji i oduzme, moglo bi se reći da je igra bila dobra, ali je izostao rezultat. Izgledali smo odlično od prve minute utakmice s Turskom, do 117. minute utakmice s Portugalom. Mala dekoncentracija koštala nas je povratka kući. Sigurno da smo i mi i navijači očekivali puno više, i da nam je svima bilo teško nakon ispadanja, ali kad smo vidjeli koliko nas je ljudi dočekalo, bilo nam je ipak malo lakše. Podrška s tribina sigurno je jedna od pozitivnijih stvari koje su nam se dogodile u Francuskoj - kaže Strinić, koji je zadovoljan svojim nastupom. 

- Kad uzmem u obzir koliko sam igrao u cijeloj sezoni te kada sam se i kako vratio u reprezentaciju, moram biti zadovoljan. Nisam ni sam očekivao da će to tako dobro izgledali - rekao je igrač koji je inače omiljena tema kritičara.

Ni ovoga puta ga nisu zaobišli, a kao najveći krimen pronašli su mu izgubljenu loptu na 70 metara od Subašićevog gola(?!), nakon čega je Portugal zabio iz kontre. Sjajnu igru u obrani i deset kvalitetnih centaršuteva svi su zaboravili.

- Glupo je o tome pričati. Izgubio sam sto puta u karijeri loptu na isti način pa nikome ništa. Nisam trebao, ali nisam ni prvi ni zadnji koji je tu izgubio loptu. Ako je to moja najveća pogreška... Znate kako je, neki novinari imaju svoje favorite pa po tome stvaraju i sliku u medijima. Na žalost, o meni su stvorili ne baš lijepu sliku, ne samo kao o nogometašu, nego i kao čovjeku. 

- Ali toliko sam već iskusan, da se time uopće ne opterećujem, znam koliko vrijedim i takve površne kritike me uopće ne pogađaju. Sve je to dio nogometa, ako se ne možeš nositi s kritikom, nisi za ovaj nivo. Meni je važno da sam dogurao do ove razine sam, bez ičije pomoći i guranja, da sam čist i prema sebi i prema drugima - rekao je Strinić.

Mnogi smatraju kako je zakazao i izbornik Čačić koji nije na vrijeme izmjenama osvježio momčad. 

- Nije na meni da o tome govorim, to je njegov posao i odgovornost. Na meni je da igram, i dam svoj maksimum kao i svi ostali. Ispadanje nam je svima teško palo, ali svjesni smo da nema vremena za plakanje i tugovanje, izbornik nas je odmah pokušao utješiti, kazao je kako moramo dići glavu, jer za dva mjeseca počinje novi ciklus kvalifikacija.

U novi ciklus reprezentacija ulazi sa starim problemom, bez podrške s tribina. 

- Sve što mogu reći na tu temu je da je nama puno draže i puno lakše igrati uz podršku, i da bismo voljeli da se ti odnosi jednom zauvijek raščiste. 

Strinić smatra kako je najveća kvaliteta ove Hrvatske – kolektiv. 

- Kliknuli smo nekako svi skupa, nitko se ne izdvaja, i to se vidjelo na igrama. Smatram da mi u ovom sastavu možemo izboriti SP u Rusiji, bit će teško, sigurno bi bilo lakše uz podršku s tribina, ali kvalitetu imamo. Ova je reprezentacija bolja od one koja je bila na SP u Brazilu. To sam izjavio uoči Eura, a tako mislim i sada. Nedostajalo nam je samo malo sreće. Ni ždrijeb nas nije mazio, prvi smo bili u grupi, a dobili smo najtežeg protivnika, Portugal, koji je prošao zbog trenutka dekoncentracije. Nisu u niti jednom elementu bili bolji od nas - rekao je lijevi bek Hrvatske.

Iako u prvi plan ističe kolektiv, ipak je izdvojio dva pojedinca koja su obilježila Euro. 

- Kapetan Darijo Srna je pokazao da je pravi kapetan i vođa, ni smrt oca ga nije odvojila od momčadi. Nije mu bilo lako, ali uz našu podršku je uspio. Najviše je pokazao Ivan Perišić, on se izdvojio kao naš najpotentniji igrač, igrač koji radi razliku. 

Prognozu završnice Eura Strinić je elegantno zaobišao. 

- Euro uopće ne gledam, toliko me sve skupa ispraznilo da ću jedno vrijeme izbjegavati nogomet, čak i na televiziji. Uskoro ću sa suprugom i djecom na odmor, a o nogometu ću razmišljati tek kad ga se malo zaželim. 

Ljeto bi trebalo donijeti i veliku promjenu u Ivanovoj karijeri, uskoro bi trebao promijeniti i sredinu. 

- Prošla je sezona bila jako teška za mene, nisam puno igrao u Napoliju, u pitanju je zbog toga bio i odlazak na Euro i ne želim opet isto prolaziti. Namjeravam i dalje ostati u krugu reprezentacije, a svjestan sam da to mogu samo ako budem standardan. I zato namjeravam ovoga ljeta promijeniti klub - dodao je Strinić.

Anketa: Koji su hrvatski igrači na Euru zadovoljili, a koji podbacili?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna