Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ivanišević i društvo sjajnom su ekshibicijom otvorili ATP Umag

Ivanišević i društvo sjajnom su ekshibicijom otvorili ATP Umag
50

25. izdanje najstarijeg hrvatskog teniskog turnira otvoreno je ekshibicijskim mečom četvorice teniskih legendi pred punim stadionom u kompleksu Stella Maris

VIDEO

Ekshibicijskim mečom Gorana Ivaniševića, Henrija Leconta, Mansoura Bahramija i Thomasa Mustera otvoren je jubilarni 25. ATP-turnir u Umagu. Teniski asovi zabavili su prepun stadion u Stella Marisu te podsjetili na stare dane.

S jedne strane mreže Ivanišević kao najuspješniji hrvatski tenisač svih vremena i osvajač Wimbledona 2001. te Bahrami, specijalist za igru parova i finalist Roland Garrosa u toj konkurenciji 1989., a s druge Leconte, još jedan čovjek koji je došao do finala u Parizu uz Mustera, čovjeka koji je triput osvajao turnir u Umagu te Roland Garros 1995. teniskim su potezima uveli najpoznatiji hrvatski teniski turnir u još jednu godinu.

Iako je rezultat bio u drugom planu, valja napomenuti kako su Ivanišević i Bahrami dobili meč jednim atipičnim teniskim rezultatom 6-5, kakav je bio i sam tenis na umaškoj zemlji.

- Drago mi je što je turnir uspio održati kvalitetu i visoki nivo, nadam se da će Marin Čilić biti dio pobjedničke priče. Pokazao je da se može nositi s najboljima i puno toga očekujemo na US Openu - rekao je nakon meča Ivanišević koji trenira s najboljim hrvatskim reketom.

Otvorenje je malo zasjenila ozljeda Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova koji je zbog ozljede koljena morao otkazati nastup na turniru.

Ždrijeb je tako održan bez njegova imena s četvoricom Hrvata izravno u glavnom turniru. Čilić je u prvom kolu slobodan, Ante Pavić i Mate Delić igraju protiv kvalifikanata, a Borna Ćorić ide na Francuza Eduarda Rogera-Vasselina. Tamo im se još stignu pridružiti Duje Kekez, Toni Androić, Nino Serdarušić, Dino Marcan i Matija Pecotić koji su prošli u drugo kolo kvalifikacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti