Obavijesti

Sport

Komentari 82

'Od mog dolaska imamo samo jedan cilj, proljeće u Europi'

Najviše smo radili na prekidima jer Černomorec je u tom dijelu jak, tu su najopasniji. Pokušat će nas napasti i iznenaditi, rekao je Branko Ivanković o Europskoj ligi

VIDEO

Nakon poraza na Poljudu u velikom derbiju protiv Hajduka, nogometaši Dinama nisu imali previše odmora. Morali su se brzo sabrati jer u četvrtak na Maksimiru kreće Europska liga.

U Zagreb u prvom kolu natjecanja dolazi ukrajinski Černomorec iz Odesse (19 sati).

- Ambicije ostaju iste. I kad sam došao rekao sam da je cilj prezimljavanje, odnosno proljeće u Europi - rekao je trener Dinama Branko Ivanković na konferenciji za medije i dodao:

- Černomorec je jak, imaju šest pobjeda zaredom. Nemaju spektakularne zvijezde, ali su kompaktni i agresivni. No mi smo dovoljno kvalitetni da možemo pobijediti.

Bit će promjena u sustavu Dinama

Igrači su se brzo morali dići nakon poraza u derbiju.

- Polako slažem kockice. Jučer smo imali sjajan trening, imat ćemo još jedan danas i dignut ćemo se u odnosu na Hajduk. Radili smo puno na prekidima, pogotovo u fazi obrane, ali i napada. Najviše smo radili na tome jer Černomorec je u tom dijelu jak. Dolazi ih i po šest, sedam u prekidu u napad. Tu su najopasniji - opisao je Tanac Ukrajince i nastavio:

- Ne mijenjaju puno način igre, čvrsti su i zatvoreni, no nas će pokušati napasti i iznenaditi. Mi na to trebamo biti spremni.

Ivanković najavljuje neke promjene u igri.

- Svi su spremni, osim Soudanija zbog crvenog kartona. Bit će male promjene u sustavu zbog toga, ali ne bih to baš preciziral'.

Svi su nahvalili Černomorec, ali Arijan Ademi jučer je rekao da nisu neko ludilo.

- Ludilo, to je dobro, to je pozitivan stav. No na nama je da igrače upoznamo sa svime, dobrim i lošim stranama Černomoreca - zaključio je strateg 'modrih'.

Šimunić: Protiv Hajduka smo zakazali, no bolje prije nego kasnije

Medijima se zatim obratio kapetan Dinama Joe Šimunić, koji se osvrnuo na rad novog trenera, ali i na derbi u Splitu.

- Svaki trener uvijek ima svoje metode. Treba vremena, ali pokušat ćemo ostvariti što trener želi - rekao je Šimunić i prokomentirao poraz od Hajduka:

- Protiv Hajduka smo mi igrači zakazali. U svakom slučaju bolje da se to dogodilo prije nego kasnije. Ja u svemu želim vidjeti i nešto pozitivno, a loši su u Splitu bili prekidi. Nadamo se da smo nešto naučili i da više nećemo dobivati takve golove.

Černomorec cijeni, ali ne opterećuje se Ukrajincima.

- Imaju dobru kontru i polukontru, no ja uvijek gledam sebe i radim ono što trener kaže. Raspitivao sam se o njima i nitko nije rekao ništa loše što znači da su dobri i da nešto znaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi