Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ivanović: Najbolji na 'devetki', Olić je moj uzor, Jakirović opet stvara jaku, europsku Rijeku

Ivanović: Najbolji na 'devetki', Olić je moj uzor, Jakirović opet stvara jaku, europsku Rijeku
5

Na Rujevici prva utakmica i: Olić, bećarac i pobjeda Rijeke? To bi bilo vrhunski! Kulen ili riba? Jest će se i riba, ali - kulen, normalno, smije se riječko ljetno pojačanje iz Augsburga, Franjo Ivanović

VIDEO

Sjajni Ganac Prince Ampem bio je prvo ime pripremne 3-1 pobjede na Rujevici nad Spartakom iz Trnave (treća momčad Slovačke, baš kao Rijeka: sudionik Konferencijske lige), ali...

Dinamikom i trkom, sjajnim potezima, driblinzima, bjegovima i prekrasnim golom, baš je odličan dojam ostavio i 19-godišnji Franjo Ivanović. Ljetno pojačanje iz Augsburga na travnjaku Rujevice demonstrirao je iznimni talent, trud, urođeni smisao za stvaranje igrača više i osjećaj za gol.

POGLEDAJTE VIDEO! Rijeka - Spartak 3-1

- Jako sam zadovoljan, ponajprije uvjerljivom pobjedom protiv ozbiljnog protivnika kao što je Spartak Trnava, a onda i zbog mog prvog gola na Rujevici. Da, nije 'samo' pogodak nego je bio baš lijep gol - priča Ivanović.

Inače jučerašnje ozljede Ampema i Veige po svemu sudeći su lakše prirode, ništa ozbiljno, a Obregon nije igrao zbog manjih problema sa zadnjom ložom.

Nedjelja je bila dan odmora. U ponedjeljak ujutro vraćaju se Labrović i Banda, dolazi i Niko Janković pa svi zajedno na 12 dana idu u nastavak 'Jakirove' mučionice, ali ovaj put u bajnoj ljepoti Kranjske Gore.

Odigrat će tamo četiri pripremne utakmice (Domžale, Bravo, Čukarički i Koper), 15. srpnja na Rujevici je 'generalka' s Belupom, a onda kreću HNL (22.07. Rudeš kod kuće u 1. kolu) i Europa (27.07. na Rujevici prva utakmica 2. pretkola Konferencijske lige protiv kosovskog Dukagjinija ili gibraltarskog Europa FC).

Hrvatska U-19 reprezentacija na startu kvalifikacija pobijedila 7:0

- Idemo sad u Sloveniju da, zajedno s povratnicima i reprezentativcima još se bolje pripremiti za sve što nas čeka jer zna se tko je Rijeka. Uvijek vrh HNL-a, uvijek ide na kup i uvijek u Europi po ulazak u fazu po skupinama jer kad se prođe pretkola u play offu je uvijek sve moguće. Moramo biti: europska Rijeka.

Rutiner Dilaver pripreme pod Jakirovićem zove - 'ubijačina':

- Pripreme su stvarno izrazito naporne, ali to je tako i jedino tako mora biti. Moramo se vrhunski spremiti da bi onda, od 22. srpnja kad kreću službene utakmice, mogli: dati gas i pobjeđivati.

Kuća-pos'o, kuća-pos'o

Protiv Spartaka igrali ste najisturenijeg riječkog igrača u 'Profinih' uobičajenih 4-2-3-1. Je li vam draže to ili kad ste 'fantazista'?

- Najbolje se osjećam kad sam 'devetka'. Naravno da mogu i na 'krilo' ili 'desetku' i da ću igrati što god odluči Sergej Jakirović, ali najbolje se osjećam kad igram kao klasični napadač.

Dečko djeluje presretan što je na Kvarneru.

- Ma dojmovi su od prvog dana baš vrhunski. Momčad, stručni stožer i cijeli klub, teren, stadion i cijeli kamp... Sve je na top-razini, uvjeti su fantastični. Dakle, na meni je samo da radim i to je to.

Jeste li stigli kako vidjeti Rijeku i Opatiju, Kvarner i Liburniju?

- Ma kakvi. Bio sam jedanput no vrlo kratko. Najprije sam stanovao u hotelu u Opatiji, sad sam već u stanu u Rijeci, ali pripreme su tako zahtjevne da je zasad ritam samo kuća-Rujevica-kuća-Rujevica... Dva treninga dnevno, a između je itekako potreban odmor I tako svaki dan. Nadam se da će po povratku iz Slovenije ipak biti malo više vremena za šetnju uz more.

Sam ili s obitelji?

- Sam. Obitelj je zasad još tu sa mnom, ali kad se vratimo iz Kranjske Gore i oni će morati ići za svojim poslom, a ja ostajem solo.

Rujevica i kulen, Olić i bećarac

Gastarbajtersko je dijete, rođen u Austriji, a nogometno odrastao u Njemačkoj, ali hrvatski mu je perfektan i vrijeme za prilagodbu mu zapravo uopće nije ni trebalo.

- Kod kuće se uvijek govorilo i govori hrvatski, svake godine se dolazilo u domovinu, malo na more i posebno u moje Vinkovce. HNL sam pratio stalno tako da sam se na Rijeku adaptirao - odmah. Kad čovjek s Rujevicu pogleda Kvarner i tu divotu nama Slavoncima uvijek je prvi poriv i prva asocijacija odmor, ljetovanje, ali... Nema toga na pripremama. Ja sam Slavonac na moru, ali sad je sve samo rad, rad i rad. I neka je!

Prince Ampem i Franjo Ivanović izvrtili i izbušili slovačke dečke
Prince Ampem i Franjo Ivanović izvrtili i izbušili slovačke dečke

Uzori?

- Već sam istaknuo nekoliko puta, Brazilac Ronaldo i Cristiano Ronaldo, a od naših moj Slavonac 'Ola'. Veliki je igrač i veliki nogometaš-radnik bio Ivica Olić. On mi je i rekao da je dolazak u Rijeku za mene vrhunski potez, najbolji put kojim trebam ići. Kad sam potpisao smo se čuli i čestitao mi je na prelasku u Rijeku. Da, bilo bi vrhunski da na prvu utakmicu dođe Ola, a na Rujevici se svira bećarac i Rijeka pobijedi, to bi bilo idealno - smije se Ivanović, a na pitanje 'kulen ili riba' istog trena odgovara:

- Pa kulen. Ma najest ću se ja tu i ribe, ali kad Slavoncu postavite taj izbor odgovor će uvijek biti isti: kulen, kulen, kulen! - na kraju je rekao simpatični i nasmijani Franjo Ivanović.

Mladi 'vatreni' iz Njemačke u Rijeku: Olić mi je dao savjet, a sanjam trofej s reprezentacijom
Mladi 'vatreni' iz Njemačke u Rijeku: Olić mi je dao savjet, a sanjam trofej s reprezentacijom

Ako je suditi po treninzima i ogledu sa Slovacima, Rijeka je dobila istinsko pojačanje idealno za klupsku filozofiju: mlad, iznimno nadaren tj. kvalitetan, željan rada i napretka.

Ostvari li svoj potencijal onako kako treba, a na Rujevici pod Jakirovićem za to ima sve što mu je potrebno, Franjo Ivanović će kao i mnogi prije njega: iz Rijeke u prvu momčad nekog moćnog kluba Lige petice. Kako mu je i Olić rekao, sada za to ima - savršene uvjete.

Niko Janković se vraća u Rijeku, raskida ugovor s Dinamom i u ponedjeljak potpisuje za 'bijele'
Niko Janković se vraća u Rijeku, raskida ugovor s Dinamom i u ponedjeljak potpisuje za 'bijele'
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti