Obavijesti

Sport

Komentari 7

Mladi 'vatreni' iz Njemačke u Rijeku: Olić mi je dao savjet, a sanjam trofej s reprezentacijom

Mladi 'vatreni' iz Njemačke u Rijeku: Olić mi je dao savjet, a sanjam trofej s reprezentacijom
5

Jako dobro poznajem HNL, a od igrača jako dobro poznajem Matiju Frigana i vratara Mislava Zadru. Uzori? Originalni Ronaldo i Cristiano Ronaldo, a od naših Ivica Olić, kaže Franjo Ivanović

VIDEO

Franjo Ivanović - 19 godina. Za drugu momčad Augsburga prošle sezone: 36 utakmica, 18 golova i 4 asistencije. Polušpica, 'desetka' puna talenta i osjećaja za gol. Rođen je u Mayrhofenu, u austrijskom Tirolu. Tamo je počeo igrati u malom lokalnom klubu.

Obitelj je 2015. preselila u Njemačku, svjesno odabravši Augsburg čija je akademija među najglasovitijima u Deutschlandu. Mamile su ga i Njemačka i Austrija no Ivanović je odabrao Hrvatsku i 'vatreni' je U-19 reprezentativac. A od danas i službeno - igrač Rijeke.

- Bilo je puno drugih ponuda, ali odabrao sam Rijeku jer Rijeka je idealna za razvoj mladih igrača - priča nova bijela desetka.

- Tu sam već neko vrijeme tako da sam pogledao i Rijeka - Dinamo na Rujevici, svjedočio fantastičnoj atmosferi s tribina, toj energiji koju ima Rijeka u momčadi i s kojom ju nose navijači. To je bio dodatni motiv da odaberem baš dres s Rijekinim grbom.

Koliko poznajete HNL, neke igrače...?

- Pomno pratim i jako dobro poznajem HNL, a od igrača jako dobro poznajem Matiju Frigana i vratara Mislava Zadru. S tim sam dečkima dobar, njih sam pitao za informacije o klubu i momčadi. Rekli su mi sve najbolje o Rijeci, a onda sam se dolaskom na Rujevicu u to i sam uvjerio.

Vaš nogometni put?

- Počeo sam igrati s 5 godina. Nogomet je moja ljubav, od početka. S 12 godina prešao sam u Augsburg i sad sam tu, na Kvarneru... U Rijeci!

Njemački mediji vas već godinama spominju isključivo kroz superlative. Je li vam žao što niste dobili više šanse u prvoj momčadi Augsburga?

- Naravno da sam želio više minuta u prvom timu, ali tamo sam proveo jedan jako lijepi dio života no sad sam točno tamo gdje želim biti i jedva čekam da počnem pripreme pa zaigram službene utakmice u riječkom dresu.

Član ste mladih hrvatskih selekcija. Onda je neminovno da se sanja i seniorski 'vatreni' dres...

- Naravno! To mi je najveći cilj. Trofej s hrvatskom reprezentacijom bila bi kruna karijere.

Nogometni uzori?

- Originalni Ronaldo i Cristiano Ronaldo, a od naših: Ivica Olić. I 'Ola' mi je rekao da mi je Rijeka dobar korak u karijeri!

Poruka navijačima?

- Idemo napraviti dobar rezultat u Europi, biti vrh HNL-a, a ja ću pomagati ekipi sa svim što imam i mogu. Nadam se i zabijajući puno golova - rekao je Franjo Ivanović u svom prvom javnom istupu kao novi fantazista/napadač Rijeke.

Zadnjeg dana prijelaznog roka Dinamo doveo dvojicu igrača
Zadnjeg dana prijelaznog roka Dinamo doveo dvojicu igrača

Htjela ga je i Borussia Dortmund iz koje pak u Rijeku uskoro stiže... Marco Pašalić. Dečko je ozbiljno shvatio klupsko upozorenje o licitiranju i otvorio si Vela vrata na Kvarner.

Najlakše ga je opisati kao 5 godina mlađeg Murića, ali: rođenog u Njemačkoj pa mu je i igra prema nazad bolja nego 'Murinju'. Igra desnu polušpicu, a ljevica mu je ozbiljno na tragu Murićevog talenta

Inače, Ivan Lepinjica se priključio suigračima tj. vratio u Rijeku s posudbe u Arminiji i ima otvoren put da se nametne treneru Jakiroviću.

Mladom golgeteru juniorske momčadi Niki Gajzleru aktivirana je opcija ugovora do 2025. Bio je drugi strijelac netom okončane sezone Prve HNL juniora u kojoj je Rijeka (koju vodi njegov otac Goran) zauzela treće mjesto, odmah iza prvaka Dinama i Hajduka

Niko Janković bi, ako ga Dinamo zaista neće, Rijeka bi ga vrlo lako mogla uzeti, ali ovaj put ne posudbu nego baš kao svog igrača. On i Ivanović bili bi u konkurenciji za ofenzivnog veznog u Jakirovićevih 4-2-3-1

Jakirović: Radit ćemo još žešće nego zimus, Lepinjica se vraća, a Vukčević je pred odlaskom
Jakirović: Radit ćemo još žešće nego zimus, Lepinjica se vraća, a Vukčević je pred odlaskom

Sergej Jakirović je u svom nedavnom gostovanju u Podcast inkubatoru naznačio kako bi u narednih deset dana na Kvarner moglo doći pojačanje - iz BiH Premijer lige (Mario Ćuže?) te dodao: 'Realno je odu: Frigan, Labrović i Selahi. A prvog dana priprema istaknuo: 'Sad su jako traženi Vukčević, Selahi i Prince. Dakle, čekaju se i - izlazni transferi.

Jedan je već obavljen. Ne transfer nego raskid ugovora. S Pablom Alvarezom. Španjolac nakon godinu dana i 736 neveselih minuta na travnjaku više nije član Rijeke. Najbolji veznjak bugarske lige na žalost je bio među najgorim veznjacima Rijeke.

Dakle trenutačna došli/otišli situacija na Rujevici je ova:

došli - lijevi bočni Čabraja, 'šestica' Petrovič, veznjak Ilinković, 'desetka' Ivanović, (desna polušpica Pašalić: stvar formalnosti)

otišli - Alvarez, Stanić (najbliži odlasku: Frigan, Selahi, Labrović, Vukčević, Ampem)

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače