Obavijesti

Sport

Komentari 71

Ivanušec je OK, Ademi se ne čini dobro. Vrućina na Cipru? Valur je onda ovdje trebao primiti 19

Ivanušec je OK, Ademi se ne čini dobro. Vrućina na Cipru? Valur je onda ovdje trebao primiti 19
2

Na tribinama je bilo 2234 navijača, opet su se siroti sklanjali kad je krenuo pljusak, ali je navijanje bilo jako dobro. 'U dva-tri trenutka kad smo se tražili oni nas vraćali. Hvala im', rekao je Krznar

Trebala nam je strpljiva i pametna utakmica, znali smo da ne možemo ekspresno sve riješiti, a još nam se dogodila i nesreća s Ademijem pa su nam se poremetili planovi, rekao je za HNTV Damir Krznar, Dinamov trener, nakon pobjede 2-0 nad Omonijom u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka.

'Livijeva poslanica' probudila je Dinamo: Do radne temperature i prije vrućeg uzvrata na Cipru
'Livijeva poslanica' probudila je Dinamo: Do radne temperature i prije vrućeg uzvrata na Cipru

Dinamovci, s obzirom na prikazano, moraju biti prezadovoljni rezultatom. Ciprani su se pokazali kao jako dobra momčad, možda i iznad očekivanja...

- Jako su dobro bili postavljeni, s drugom špicom koja se uvlačila u međuzonu i s tim smo imali problema u prvom poluvremenu. Međutim, čekali smo strpljivo svoje šanse koje su došle i dvije realizirali - kazao je Krznar.

Nije dobro: Ademi izašao zbog bolova u mišiću, Ivanušeca su s terena odnijeli na nosilima...
Nije dobro: Ademi izašao zbog bolova u mišiću, Ivanušeca su s terena odnijeli na nosilima...

- Očekivali smo ovakvu Omoniju, koja zna držati posjed, dobra je prema naprijed, ali nedostajala joj je završnica. Dobro smo markirali i blokirali i nadam se da ćemo to ponoviti u uzvratu. Mi nismo preskakali igru osim kada je ušao Kastrati, što je bilo planski.

Dinamo i Omonoia sastali se 2. pretkolu Lige prvaka

Neplanske su bile prve dvije izmjene zbog ozljeda Ademija i Ivanušeca.

- Ivanušec je dobro iako je dobio udarac u prsa i ostao bez zraka, a Ademi dosta bolan, kvadriceps je stradao, možda i stražnja loža. Neću još ništa prognozirati, ali nadam se da će biti u redu i on. Mišić? Dao nam je stabilnost, dobro se snašao.

Za tjedan dana u uzvratu dinamovce čeka 40-ak stupnjeva u Nikoziji.

- Nisam sretan kad se to potencira jer ne želim alibi i da se puni glava igračima Kad nekome 15 puta kažete takav si, takav si, onda počne u to vjerovati. Nogomet se igra po svim vremenskim uvjetima, pa i ovdje kod nas je 30-ak, razlika je pet-šest stupnjeva. Po toj logici onda Valur je ovdje trebao primiti 19 komada jer su došli s 10-ak stupnjeva na 35, trebali su puzati, a ne trčati. Intencija je da zadnja dva-tri treninga održavamo u vrijeme utakmice, a po prognozama, u Zagrebu će biti vrlo slično vrijeme. Putujemo dan prije utakmice - rekao je Krznar i pohvalio navijače.

Na tribinama ih je bilo 2234, opet su se siroti sklanjali kad je krenuo pljusak, ali je navijanje bilo jako dobro. Još da su ulaznice bile pristupačnije, došlo bi ih i desetak tisuća.

- Dolazi ih sve više i u dva-tri trenutka kad smo se tražili oni nas vraćali. Hvala im na tome - rekao je Krznar.

U petak Dinamo gostuje kod Hrvatskog dragovoljca. S izmiješanim sastavom?

- Opet će igrati najspremniji. Protiv Slavena nismo bili dobri, nadam se da smo bacili prve mačiće u vodu i da i u HNL-u krećemo kako Dinamu dolikuje.

Trener Omonije Henning Berg:

- Razočarani smo jer smo izgubili, ali ovaj put smo poraženi od bolje momčadi. Dinamo je vrlo dobar, ima vrhunske igrače, ali većim dijelom dvoboja dobro smo parirali i nisu Zagrepčani bili mnogo bolji od nas, čini mi se da smo bolje igrali nego što je to na kraju rezultat pokazao. Dinamo sad ima lijepu prednost, ali uzvrat je još pred nama i tražit ćemo svoju priliku u onome što smo dobro odigrali u ovoj utakmici.

Konferencija za medije poslije utakmice Dinamo - Omonoia