Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ivica 22. u Super G-ju: Nisam nezadovoljan, moglo je bolje

Ivica 22. u Super G-ju: Nisam nezadovoljan, moglo je bolje
1

Ivica Kostelić je nakon subotnjega 11. mjesta u spustu, u kanadskom Lake Louiseu otvorio natjecanje u superveleslalomu 22. mjestom, uzevši tako novih devet bodova

VIDEO

Švicarski skijaš Tobias Grünenfelder je dan nakon 33. rođendana ostvario prvu pobjedu karijere u Svjetskom kupu. Trijumfirao je na superveleslalomu u kanadskom Lake Louiseu. Grünenfelder se peti puta u karijeri popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu, ali prvi puta na najvišu stepenicu. Drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjak Carlo Janka, pobjednik ukupnog poretka Svjetskog kupa prošle sezone. Zaostao je 24-godišnji Švicarac za svojim sunarodnjakom samo 7 stotinki sekunde. Treće mjesto osvojio je Austrijanac Romed Baumann sa 27 stotinki sekunde. Njegovom sunarodnjaku Mariju Scheiberu na četvrtom mjestu je postolje ''pobjeglo'' za samo dvije stotinke, a dobar dan švicarskih skijaša zaokružio je i veteran Didier Cuche (36 godina) osvajanjem petog mjesta (+0.36)

Ivica Kostelić krenuo je u utrku sa startnjim brojem 29, te je zauzeo solidno 22. mjesto. Za Grünenfelderom je zaostao sekundu i 47 stotinki.

- Staza nije bila teška što pokazuje i da je prvih tridesetak skijaša završilo u razmaku manjem od dvije sekunde. Mislim da sam išao dosta dobro, ali naravno da mogu bolje. Nisam nezadovoljan, bitno je skupljati bodove - rekao je po svršetku utrke hrvatski skijaš, koji je tijekom zagrijavanja osjetio lakšu ozljedu lista - rekao je Kostelić.

Preostala dvojica hrvatskih predstavnika nisu uspjeli osvojiti bodove s visokim stratnim pozicijama. Natko Zrnčić-Dim je sa startnim brojem 66 stigao do 43. mjesta (+2.52), dok je Tin Široki u utrku krenuo kao posljednji, 72. natjecatelj, te je u cilj stigao sa 62. vremenom (+4.46).

Sljedeće iskušenje Kostelića i njegove kolege očekuje sljedećeg petka, trećeg prosinca. U američkom Beaver Creeku vozit će se nova utrka spusta, druga ove sezone.

Ana Jelušić odustala u Aspenu nakon samo nekoliko vratiju

Ana Jelušić, jedina hrvatska predstavnica na slalomu skijašica za Svjetski kup u američkom Aspenu, odustala je od prve vožnje nakon samo nekoliko vratiju. Najbolja hrvatska skijašica je nesigurno ušla u utrku, te je već na drugim vratima odsklizala desnom skijom i izgubila ritam. Nekoliko sekundi kasnije je promašila jedna vrata, pa je i u drugom slalomu sezone ostala bez bodova.

Švedska 24-godišnja skijašica Maria Pietilae-Holmner pobjednica je drugog slaloma skijašica ove sezone u Svjetskom kupu, održanom u američkom Aspenu.

Pietilae-Holmner je prvu pobjedu u karijeri ostvarila doista sa stilom. Imala je najbrže vrijeme u obje vožnje! Nijemica Maria Riesch, koja je bila tek sedma nakon prve vožnje, na kraju je osvojila drugo mjesto, sa 68 stotinki zaostatka. U drugoj vožnji je bila samo za 4 stotinke sporija od pobjednice. Riesch je bila druga i u prvom slalomu sezone, u finskom Leviju. Treće mjesto osvojila je 30-godišnja Tanja Poutiainen (+0.93), koja je, isto tako, bila treća i na njezinom terenu u Leviju.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom