Obavijesti

Sport

Komentari 12

Kostelić osvojio bod u spustu: Griješio sam u donjem dijelu

Kostelić osvojio bod u spustu: Griješio sam u donjem dijelu
1

Najbolji hrvatski skijaš danas je u Kitzbühelu skijao utrku spusta koja se boduje za kombinaciju. Iako je osvojio samo bod u spustu, utrka se boduje i za kombinaciju

VIDEO

Nakon što prošle godine Ivica Kostelić nije osvojio niti bod na spustu u Kitzbühelu, danas je s 30. mjestom uzeo jedan bod. 

- Kitzbühel je uvijek posebno iskustvo. Spoznaja da sljedećih godinu dana ne moram ići dolje niz Streif donosi nekakvo olakšanje - napisao je Ivica nakon utrke na svom Facebook profilu.

Za pobjednikom, Talijanom Dominikom Parisom zaostajo je velikih 2.97 sekundi. No usprkos ne baš briljantnom rezultatu na Streifu, Ivica ima dobru priliku osvojiti puno kombinacijskih bodova. 

- Dobro sam odvozio pogotovo na gornjem dijelu staze. Dolje sam negdje pogriješio, ali imao sam nesreću da mi je na oblačenju puknuo kombinezon na nanezgodnijem mjestu što se tiče propusnosti pa mi je tu otišlo nešto vremena - rekao je Ivica nakon utrke. Na Facebooku je priložio fotografiju s puknutim kombinezonom ispod lijeve ruke.

Sutra se u Kitzbüheu vozi slalom (10.15 sati i 13.30 sati), koji se ujedno boduje i za kombinaciju. Prošle godine je Ivica u spustu bio 50., no svejedno je, izvrsnim trećim mjestom u slalomu, pobijedio u kombinaciji. 

S obzirom da je u odličnoj slalomskoj formi od početka siječnja, Ivica bi opet u kombinaciji mogao biti barem na postolju, a možda i na najvišoj stepenici. Amerikanac Ted Ligety nije završio spust i najveći Ivičin konkurent za pobjedu u kombinaciji bit će Francuz Alexis Pinturault, koji je na spustu za Kostelićem zaostao 26 stotinki. 

Pinturault je inače pobijedio u superkombinaciji u Wengenu prije tjedan dana, a odličan je u slalomu. Slavio je u Val d'Isereu. Drugi veliki konkurent Ted Ligety nije završio spust, dok pobjednik Paris, iako je bio šesti u superkombinaciji u Wengenu, ne bi trebao biti ozbilnija prijetnja jer on inače ne vozi slalomske utrke. Od ostalih kandidata za pobjedu u kombinaciji ili postolje tu je još i Kjetil Jansrud (-2.08 sekundi).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku