Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ivica kao Goran 2001.: Htio bih i ja pobijediti kad se ne nadam

Ivica kao Goran 2001.: Htio bih i ja pobijediti kad se ne nadam
1

Vidio sam da sam drugi i emocije su mi bile podijeljene, stvarno sam htio pobijediti, ali i postolje je u redu, rekao je Ivica Kostelić nakon trećeg mjesta na Sljemenu

VIDEO

Otprilike sat vremena nakon utrke, kad su se slegnule emocije, pred novinare je došao prvoplasirani trojac sa sljemenskog slaloma. Ivica Kostelić se osvrnuo na trenutak kad je ušao u cilj.

- Vidio sam da sam drugi i emocije su mi bile podijeljene, stvarno sam htio pobijediti, ali i postolje je u redu. Treba prihvatiti činjenicu da sam četiri od pet puta bio na postolju, velika je to stvar. 

Ivica je prošle godine u siječnju uzeo 999 bodova i 'zacementirao' Veliki kristalni globus.

- U prvom mjesecu svake godine sam uzimao puno bodova, ali zbog jakih treninga na proljeće. Sad ih nisam imao zbog operacije koljena...

Možda, kao i Goran svojedobno na Wimbledonu, pobijedi kad se bude najmanje nadao. 

- Rado bih pobijedio, ali i kad se nadam i kad se ne nadam - rekao je Kostelić uz osmijeh i dodao:

- Nije mi lako doći ovdje, stresna mi je ovo utrka. Nadam se da ću iduće godine održati nivo i dobiti priliku pobijediti.

Gips je bio ljut na postavljača druge staze u drugoj vožnji. I Ivica je kao i otac bio ljut, ali je bio umjereniji u emocijama.

- Staza je bila ravna, bez zavoja. Išao sam oko 60 kilometara na sat i kolci su dolazili jako brzo, bili su iznimno neugodni - zaključio je.

Hirscher: Kostelić je bolji slalomaš 

Austrijanac Marcel Hirscher pobjedom je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Iako je slavio, i dalje Ivicu gledao kao 'idola'.

- Svejedno je bolji slalomaš od mene. Ukupno vodstvo me ne zanima, koncentriram se na tehničke discipline. 

Felix Neureuther ostvario je svoj najbolji rezultat na Snow Queen Trophyu. 

- Želim zahvaliti Ivici i Janici, da nije njih, Zagreba ne bi ni bilo u Svjetskom kupu. Volio bih da Ivica jednom pobijedi doma, da onda osjetimo pravi huk. Imam osjećaj da bi se ljudi bacali po snijegu i ušli u stazu. Bilo bi to veličanstveno

Janica plakala

Janica Kostelić nije htjela davati izjave na 30. rođendan. U jednom trenutku je pala na koljena uz pokoju suzu, nakon što je Ivica ušao u cilj, a tješila ju je Ivičina cura Elin Arnarsdottir. Janica je silno htjela da brat pobijedi na svom brdu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti