Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ivica Kostelić: Spreman sam, koljeno je u savršenom redu

Ivica Kostelić: Spreman sam, koljeno je u savršenom redu
1

Najbolji svjetski alpski skijaši u nedjelju će u austrijskom Söldenu veleslalomskom utrkom započeti novu sezonu Svjetskog kupa. Bit će među njima i branitelj naslova

VIDEO

Naravno da je uvijek nešto posebno u prvoj utrci Svjetskog kupa. Nikad u takvim situacijama ne znate gdje ste u odnosu na konkurenciju. Zato je prva utrka dobra prilika za otkrivanje razine forme, posebice uz perspektivu dolazećih utrka. Nakon toga, uvijek znate na čemu ste i na čemu morate raditi, rekao je 32-godišnji hrvatski skijaš u intervjuu za službene internetske stranice dobavljača svoje skijaške opreme, Fischera.

- Odradio sam ranije dva dana treninga u Söldenu. Staza nije naročito promijenjena u odnosu na prijašnju. Volim takve, tehnički izazovne staze. Do srijede treniram u Hintertuxu. Nakon toga putujem za Sölden i nadam se da ću stići još jedan dan iskoristiti za trening. Što očekujem od zeldenskog veleslaloma? Da završim među prvih 20 u poretku.

*Prošle ste godine eksplodirali u siječnju, dakle relativno kasno. Imate li slične planove za ovu sezonu?

- Teško mi je u ovom trenutku govoriti u kontekstu planiranja. Ili jeste u dobroj formi, ili niste. Uvijek dam od sebe koliko god mogu. Nekad to da rezultata, nekad ne. Imao sam operaciju i nisam mogao na skije do srpnja, čime sam prilično zakasnio s rasporedom treninga u odnosu na protekle godine. Možda će ove sezone moja prava forma doći čak i kasnije.

*Je li moguće da vrijeme propušteno na snijegu kompenzirate svojim iskustvom?

- Nesumnjivo je iskustvo vrlo važno. No, meni treba trening na snijegu da bih bio uistinu dobar. Zato sam se trudio nadoknaditi propušteno intenzivnijim fizičkim treninzima.

*Ima li raznovrstan skijaš poput vas, sposoban biti pri vrhu poretka u svim disciplinama, uopće još ikakvog prostora za napredak?

- Naravno da ima. Uvijek možete učiti iz iskustva koje imate, baš kao i popravljati tehniku. Tehniku vidim kao ključnu komponentu, pogotovo kad su u pitanju spust i superveleslalom. Moguće je da svake sezone u brzim disciplinama načinite vrlo malen, ali i iznimno važan iskorak.

*Kakve ciljeve imate za sljedeću sezonu?

- Želim ostati na vrhu. Plus što želim napredovati u brzim disciplinama.

*Koljeno ste operirali u ožujku. Nemate više s njim nikakvih problema?

- Ne, koljeno je u savršenom redu. Uspijem li ostati spreman i zdrav, ne vidim razloga da mi promakne još jedna uspješna sezona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'