Obavijesti

Sport

Komentari 21

Kostelić 29. u spustu u Sočiju, Feuz je 'preskočio' Hirschera

Kostelić 29. u spustu u Sočiju, Feuz je 'preskočio' Hirschera
1

Ivica Kostelić startao je kao 31. na olimpijskoj stazi u Sočiju. Iako je trenirao spust bio je tek 29. Vodeći je Švicarac Feuz Beat. Drugi je Thomsen, a Theaux treći

VIDEO

Ivica Kostelić u spustu u Šočiju bio je 29. Na stazi kojoj će se održati i iduće Zimske olimpijske igre Ivica Kostelić koji se dva dana spremao za spust za vodećim Feuzeom zaostaje 2,67 sekundi

U Sočiju se vozila deveta utrka spusta od 11 koliko ih je na rasporedu ove sezone. Kostelić koji je startao kao 31. stigao je do 29. mjesta sa 2,67 sekundi zaostatka za vodećim, Švicarcem Beatom Freuzeom.

Feuz koji je u Sočiju trenutno prvi ima vrijeme od 2:14,10, a zaostatak drugoplasiranog, Kanađanina Benjamina Thomsena je svega 27 stotinki. Treći je Francuz Adrien Theaux.

Kostelić ima 116 bodova više od izravnog rivala Hirschera s kojim se nadmeće za Kristalni globus. U utrci za naslov u Svjetskom kupu svaki je bod postao važan. Ivica se tako posvetio treninzima spusta dok je Hirscher odlučio odmoriti i posvetiti se nedjeljnoj superkombinaciji.

Austrijanac  će prvi put nastupiti u superkombinaciji kako bi uspio smanjiti bodovnu razliku za Kostelićem i preuzeti vodeću poziciju. Ivica se zato na treninzima posvetio spustu, no doskijao je tek do 29. mjesta.

Natko Zrnčić-Dim strtao je kao je kao 43. i stigao do cilja, među posljednjima, kao 42. , a Tin Široki s 55. startne pozicije stigao je tek na 46. mjesto.

Feuz je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto u ukupnom poretku i smjestio se između vodećeg Kostelića i trenutno trećeg Hirschera koji danas nije vozio utrku i nije skupio ni boda. Priliku će dobiti već sutra kada je na rasporedu superkombijacija. Prva vožnja u Sočiju počinje u 11 sati, dok je druga na rasporedu u 14 sati.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti