Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ivica Olić: Čudo je kako su me ovdje baš svi prihvatili

Ivica Olić: Čudo je kako su me ovdje baš svi prihvatili
6

Nakon pobjede nad Lyonom u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka Ivica Olić odveo je svoje društvo na večeru u restoran pokraj Munchena

VIDEO

Sa širokim osmijehom izašao je iz svlačionice Allianz Arene. Golema slika Ivice Olića na zidu je u “društvu” Robbena, Riberyja, Gomeza... Hrvatski napadač junak je svih Bayernovih navijača ove sezone. Već na stadionu nisu mu dali disati, svi žele autogram i svi stoje u redu za slikanje s Olembeom.
- Čudo kako su me ovdje prihvatili iako sam stranac. Navijači me vole - rekao je Olić.
Minimalu pobjedu i odškrinuta vrata finala Lige prvaka Olić je proslavio u Ottobrunnu, tridesetak kilometara od Münchena. U restoranu teniskog centra Reimerling Ivica i supruga Natali počastili su desetak gostiju. Brat Marin ne propušta velike utakmice, s njim je bio i Ivičin prvi trener Strupčević, došao je i Sergej Barbarez...
Gazda Ante već zna što mora spremiti kada dođu Olić i društvo. Nakon kulena, pršuta i sira na red je došao roštilj. Slušale su se slavonske pjesme, pilo se vino, ali slavlje nije bilo raskošno kao nakon pobjede protiv Manchester Uniteda. Ivica je popio dvije-tri čaše vina, uglavnom se držao vode.
- Nije to još gotovo. Iako me Lyon nije oduševio, trebali smo uvjerljivije pobijediti. Francuzi su stali u blok i samo su napucavali loptu. Bolji smo, to nije sporno, ali bit će jako teško u uzvratu. Stvorit ćemo im sigurno nekoliko dobrih šansi, nadam se da ćemo barem jednu iskoristiti - dodao je Olić.
U Bayernovoj trenirci Ola je bio glavni zabavljač večeri u kojoj se slavila pobjeda. Ispričao je mnogo anegdota, a s Barbarezom je najviše razgovarao o Željku Petroviću, bivšem Dinamovu igraču i pomoćnom treneru u HSV-u dok je Olić ondje igrao.
- Željko je čudo, možeš mu se smijati cijeli dan. Evo, kad sam se potukao s Eduardom iz Hoffenheima, svi nas razdvajaju, a Željko iz pozadine viče: ‘Ma baci ga u treći red tribine’ - jedva je od smijeha ispričao Olić.
Društvo koje je bilo na polufinalu već se najavilo Ivici i za Madrid, za finale, koji je 21. svibnja. Za finale Kupa Uefe prošle sezone Darijo Srna za prijatelje je unajmio avion.
- Ma joj, već vidim, opet će mi 5000 karata biti premalo - uhvatio se za glavu i nastavio:
- Ali avion ne dolazi u obzir, mogu im organizirati autobus, da se ne naviknu na luksuz - šalio se sjajno raspoloženi Olić.
Nakon Van Gaalova dolaska u Bayern Oliću nije bilo lako. Novi trener rekao mu je da ga “ne poznaje dovoljno”, momčad je igrala slabo... No danas je Olić “najsretniji čovjek na svijetu”. Ima troje male djece, skladan brak, Bayern ima realne izglede osvojiti njemačko prvenstvo i ući u finale Lige prvaka.
- Stvarno me krenulo. U Bayernu bih mogao i završiti karijeru. Otići ću samo ako me otjeraju, a to ne spominju. Novac mi više nije toliko važan, djeca ovdje idu u školu, imaju prijatelje, a moram i njih nešto pitati.
Razgovor o treneru i suigračima Ola je “zabranio”. Tek je o Riberyju, koji je u središtu afere zbog maloljetne prostitutke, rekao:
- Pogodilo ga je sve ovo, vidi se da je nervozan. No protiv Lyona je igrao vrlo dobro, probijao je, hrabro išao... Ma izvući će se on.
Dosad je Ivica Olić osvojio 11 trofeja.
- Najdraži mi je onaj Kupa Uefe, ipak smo do njega najteže došli. Velik je i ovaj polufinale jer ovo je vrh, od Lige prvaka nema boljeg. Tu igraš samo protiv najboljih.
Finale mu ne izlazi iz glave, kao da ga sanja. A na spavanje je krenuo malo prije četiri sata. Kuća mu je blizu restorana.
- Dosta je, u podne me opet čeka trening.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković