Sport

Komentari 12

Ivica oprao FIS i skijaše: Gdje ste sad, vi 'borci za slobodu'?

Ivica oprao FIS i skijaše: Gdje ste sad, vi 'borci za slobodu'?

FIS je zbog visokih temperatura promijenio redoslijed skijaša u drugoj vožnji kako bi najbolji imali što bolje uvjete, a to je Kosteliću zasmetalo. Pita se zašto nema reakcije slalomaša

Legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić (41) bez dlake na jeziku komentirao je FIS-ovu odluku da u drugoj vožnji slalomske utrke na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo prvo nastupe skijaši od 15. do prvog mjesta, a onda oni od 16. do 60.

Organizatori su se za to odlučili zbog visokih temperatura na talijanskom skijalištu, još dan uoči utrke. Nekad je to pravilo bilo uobičajeno na velikim natjecanjima i u Svjetskom kupu, a posljednji put na velikim natjecanjima vrijedilo je na Zimskim olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityju.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 pitanja s Ivicom Kostelićem

"Gdje ste sad svi, 'borci za slobodu' koji se bore za poštenje u našem sportu? Gdje ste sad, ljudi iz FIS-a? Zašto ne istupite i prestanete saginjati leđa pred interesima trulih?", napisao je Ivica na Instagramu pa nastavio:

"Ali, iznad svega, gdje ste vi, najbolji slalomaši? Bojite li se govoriti u lice neporecive nepravde? Vi, koji se kunete u poštenje iznad svega? Vaša tišina podržava ovu nepravdu prema kolegama, posebno manjima, čije su šanse za pravednom borbom unaprijed izbrisane ovakvom odlukom. Ovdje tražimo šampione, ima li ih među vama? Snaga se izdražava velikodušnošću! Nepravda je put slabih!"

Ovo pravilo išlo je na ruku Istoku Rodešu, koji je bio 14. nakon prve vožnje, a u drugoj se popeo do visokog šestog mjesta. Matej Vidović je, pak, krenuo nakon najboljih pa sa 16. došao do 12. mjesta. Filip Zubčić nije završio drugu vožnju nakon što je u prvoj bio 25.

"Sportska pobjeda do koje se ne dolazi pravedno i časno bezvrijedna je. I nikad ne zaboravite, najveća zla čine se nasiljem nekolicine i tišinom većine. Govorite sada ili više nikad nemojte govoriti o poštenju", završio je Kostelić.

Pobijedio je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag ispred Austrijanca Adriana Pertla i još jednog Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Najčitaniji članci