Sport

Komentari 44

Ivica Šurjak u tunelu kraj travnjaka nasrnuo na suca!

Ivica Šurjak u tunelu kraj travnjaka nasrnuo na suca!

Član Hajdukove Uprave objema je rukama gurnuo Osječanina Batinića i govorio: 'Ti ćeš nama ovako suditi u Splitu'. Ali Šurjak nije jedini ljutit na suca

Ni ovaj derbi nije mogao proći bez repova, a ponovno je u glavnoj ulozi bio sudac, ovoga puta Osječanin Damir Batinić. Njega je verbalnio i fizički napao član uprave Hajduka Ivica Šurjak. Incident se odvio neposredno nakon završetka utakmice, u "tunelu", gdje je Šurjak presreo Batinića, odgurnuo ga objema rukama u prsa uz povike: "Ti ćeš nama ovako suditi u Splitu....".
Sve se brzo primirilo, a Šurjaka je Batinić prijavio. No nije Šurjak jedini koji je imao primjedbi na Batinića.
- Sudac je gotovo upropastio utakmicu, bio je najlošiji akter - ustvrdio je odmah nakon utakmice Igor Tudor, a i Edoardo Reja se prisjetio da mu je Batinić već jednom skuhao kašu. 
- Zapamtio sam ga, sudio je moju prvu utakmicu na klupi Hajduka u Rijeci i to nije bilo korektno suđenje, kao što nije bilo ni večeras. U stvari, bilo je korektno do našega vodstva. Nakon isključenja Pandže igrali smo sa deset igrača protiv dvanaestorice - kazao je Reja.
Bijeli Batiniću zamjeraju isključenje Borisa Pandže, kome je navodno uoči utakmice čak i zaprijetio riječima: "Čuvaj me se". Također, u Hajduku sucu predbacuju nejednaki kriterij pri dodjeljivanja kartona, pa je po njihovom mišljenju morao isključiti i Slepičku i Cufrea zbog startova na Andriću. Zagrepčani pak prstom upiru u Strinićevo igranje rukom kod drugoga gola, no zamjerke nitko od njih nije želio izreći pred mikrofonima.
Oko 3.000 gledatelja Batinića su često 'častili' povicima: "cigane, cigane". Sa zapadne tribine jedan je gledatelj povikao: "Ajde u Podravku pa tamo kradi, a ne ovdje".
Pogrdno skandiranje, kao i nekoliko bačenih "topovskih udara", te "rasističko hukanje" isključenom Sammiru u trećoj minuti sudačke nadoknade također su prijavljeni od strane službenih osoba.

Najčitaniji članci