Obavijesti

Sport

Komentari 22

Ivica Vrdoljak: Možda nisam trebao pucati onaj drugi penal

Ivica Vrdoljak: Možda nisam trebao pucati onaj drugi penal
3

Ivica Vrdoljak zabio je za Legiju 12 penala zaredom, no protiv Celtica je u 28 minuta promašio dva. Prvi je opalio pored gola, a drugi mu je golman obranio

VIDEO

Prvi sam pucao kao uvijek. Čekao da se golman baci i gađao suprotni kut. Tako je i bilo, no lopta mi je prešla preko noge i otišla kraj gola. Drugi sam razmišljao nabiti iz sve snage ili plasirati. Plasirao sam i golman mi je obranio, rekao je Ivica Vrdoljak.

Legia je u trećem pretkolu Lige prvaka pobijedila Celtic 4-1 i time napravila veliku uslugu Dinamu. Jer ispadanjem Celtica Dinamo bi se približio mjestu nositelja.


- Eto, još jedna lijepa stvar. Imamo veliku prednost, a sreća je što se uzvrat ne igra na stadionu Celtica zbog utakmice ragbija. Igrat ćemo u Edinburghu.


Legia je aktualni prvak, a naslov joj je u derbiju protiv Lecha donio upravo Vrdoljak. I to iz penala.


- Zabio sam posljednjih 12 penala. I sad sam promašio dva na jednoj utakmici. Bih li pucao i treći? Ha, nakon utakmice sam rekao da bih. Ali sad, kad razmišljam hladne glave, možda nisam trebao pucati ni drugi. Možda sam ipak trebao nekome prepustiti. Ali nisam takav, uvijek preuzimam odgovornost - kaže Vrdoljak.


Odgovornost je 1999. u susretu Argentine i Kolumbije preuzimao Martín Palermo. Pucao je tri penala i sva tri je promašio.


- Eto, vidite - rekao je kroz smijeh Vrdoljak i nastavio:

- I moj kolega Ivan Rakitić promašio je četiri penala zaredom pa je proglašen najboljim igračem Europske lige. Tako je to u nogometu - kaže Vrdoljak.

Poljski mediji su ga, unatoč promašenim penalima, okarakterizirali jednim od najboljih igrača utakmice.


- Sudjelovao sam kod dva gola i stvarno sam igrao jako dobro. I draže mi je da igram dobro, pa i da promašim dva penala ako treba, nego da igram loše, a skrivam se iza zabijenog penala. Nisam takav tip.

Iako je kapetan Legije i ponajbolji igrač, pozivi hrvatskih izbornika uvijek ga zaobilaze.


- Nitko me se ni ne sjeti. Ne znam zašto je tako. Volio bih da netko vidi utakmicu, da dođe, pogleda me... Evo, lako se može nabaviti DVD s utakmice protiv Celtica. Uostalom, u repki ni ne bih pucao penale - završio je Vrdoljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju