Obavijesti

Sport

Komentari 7

Iz 3. HNL u Bundesligu: Takav transfer napravio je jedino Pršo

Iz 3. HNL u Bundesligu: Takav transfer napravio je jedino Pršo
2

IZ ZMAJA U KÖLN Miro Kovačić prošao je na probi i potpisat će za petu momčad Bundeslige. Čekao je priliku, dobio ju je i namjerava ju iskoristiti. Kao i Dado Pršo

VIDEO

Hrvatski nogometaši imaju dobar rejting u 'ligama petice', ali transferi iz Hrvatske u njemačku Bundesligu mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Stoga je transfer Mire Kovačića iz trećeligaša Zmaja iz Makarske u jednu od vodećih momčadi Bundeslige Köln još i čudniji.

- Nema tajne. Jedina tajna je rad i vjera u sebe te Božja pomoć - nasmijao se Miro Kovačić kad smo ga upitali za tajnu transfera iz 3. HNL u Köln.

- Moja agencija sredila mi je tjedan dana probe, nakon tri treninga ljudi su bili zadovoljni i ponudili mi ugovor do kraja sezone, s mogućnošću nastavka suradnje ako budu zadovoljni. Nadam se da će biti zadovoljni jer namjeravam iskoristiti priliku.

Mirin nogometni put nije nepoznanica pažljivijim pratiteljima HNL prilika. Punih 12 godina proveo je u omladinskom pogonu Hajduka, prošao sve klupske i reprezentativne selekcije, od U-14 do U-20, zaigrao je i kod izbornika Dinka Jeličića na SP-u u Turskoj. U dresu Hajduka odigrao je svega 2 službene utakmice te 8 prijateljskih na kojima je zabio i dva gola. U prvu momčad je ušao kod Miše Krstičevića, debitirao kod Tudora protiv Osijeka, a odigrao je i 23 minute derbija protiv Dinama. No brojne promjene u struci i na čelu Hajduka i njega su otjerale u zaborav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam što pametno reći osim da nikome ništa ne zamjeram jer sam tako odgojen. Život ide dalje, koncentriran sam na ono što je ispred mene, a ne na prošlost. Tek su mi 22, još je puno dobrog nogometa ispred mene.

U Hajduku je igrao s Antonijem Milićem, Radoševićem, Elezom, u reprezentaciji s Pjacom, Livajom, Rebićem, do jučer je igrao po blatnjavim terenima Dalmacije, a sada će dijeliti svlačionicu s momcima koji su trenutačno peti na ljestvici Bundeslige.
Najveća podrška na tom putu bili su mu obitelj i prijatelji te kum Ivan Porobija, maser čudotvornih ruku, koji je nakon Dnjipra i Seville danas u Schalkeu 04, gdje prati Jevhena Konopljanku.

- Dugo sam u nogometu, ali da netko iz treće hrvatske lige ode u Bundesligu, ja ne pamtim. Takav transfer napravio je još jedino Dado Pršo - nasmijao se Porobija.

Još jedan Omišanin, Ivan Perišić, uzor je Kovačiću, koji jednako dobro može igrati na svim pozicijama u veznom redu. Samo traži priliku.

- Bilo je teško probijati se bez prave prilike. Iz Hajduka su me slali na posudbe u Solin, kasnije sam otišao i u češki Znojmo, bio prvi strijelac i najbolji igrač, ali nakon promjene trenera pao sam u drugi plan. Probao sam i u Dragovoljcu te na koncu u Zmaju, koji sam izabrao zbog trenera kojeg znam iz omladinskih kategorija Gorana Šušnjare, ali i zato jer je puno bliži mom Ruskamenu. Sad sam u Kölnu, mnogi ne vjeruju, zovu, provjeravaju... Očito je to za sve iznenađenje, samo ne za mene, moju obitelj i najuži krug prijatelja, koji su vjerovali u mene i dok sam igrao u trećoj ligi. Sada to povjerenje moram i opravdati - kaže Kovačić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...