Obavijesti

Sport

Komentari 31

Iz Borussije u Varaždin: Marco Reus me najviše toga naučio...

Iz Borussije u Varaždin: Marco Reus me najviše toga naučio...
4

Na jednom treningu u Dortmundu zabio sam pet komada velikom Romanu Weidenfelleru, priča nam Domagoj Droždek (21), koji se vratio doma pomoći NK Varaždinu da izbori prvu ligu

VIDEO

Domagoj Droždek sa 16 godina preselio se u Dortmund, nakon što ga je primijetio Borussijin skaut dok je igrao za Dinamove kadete. 

Rođeni Varaždinac igrao je za dortmundsku Borussiju u juniorskoj Ligi prvaka, redovito je bio u prvoj momčadi. Potpisao je tada stipendijski ugovor na tri i pol godine, a dečka koji igra na istoj poziciji kao i Marco Reus na treninge je došao gledati i Jürgen Klopp. 

Nije dobio pravu šansu i nakon avanture u Borussiji, u kojoj je nekoliko puta trenirao s prvom momčadi, vratio se u rodni grad pomoći NK Varaždinu u borbi za povratak u prvoligaško društvo.

Zabio sam Weidenfelleru pet komada

- Trenirati s prvom momčadi Borussije za mene je bilo veliko iskustvo. Dijelio sam teren i slušao taktike velikih nogometaša i trenera - priča nam 21-godišnji krilni napadač, koji je u ovoj polusezoni za NK Varaždin zabio šest golova.

- Na jednom treningu u Dortmundu zabio sam pet komada velikom Romanu Weidenfelleru u trening-utakmici. Posebno me pohvalio tada i tadašnji trener Thomas Tuchel. Nisam znao što pričaju o meni, preveo mi je suigrač. I to mi je baš laskalo - kaže Domagoj, koji je drugi strijelac Druge HNL sa šest golova.

Zabio bi vjerojatno i više da nije bilo ozljede.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Zbog Varteksa bih odbio i Real

- Imao sam i druge ponude nakon Borussije, zvali su me i neki prvoligaški klubovi, ali htio sam se vratiti doma. Mislim da sam napravio pravu stvar, još sam mlad - kaže Domagoj.

- Kao klinac bio sam zaljubljen u Varteks, to mi je bila jedina ljuba. Ma, tada bih zbog Varteksa odbio i Real Madrid - dodao je Domagoj, koji je prošao i sve hrvatske reprezentativne selekcije do 19 godina.

- Nositi dres i braniti hrvatske boje moj je životni cilj. Ma ne mogu taj osjećaj riječima opisati, to je nešto posebno - dodao je.

U Dinamo je došao s 13 godina.

- Na jednoj utakmici za kadete 'modrih' primijetio me skaut Borussije. Pitao me bih li došao na koji trening da vidim kao je to trenirati s njihovim juniorima. Prihvatio sam i već drugi dan su mi rekli da me žele u Borussiji - priča nam.

U Dortmundu je najviše naučio od Marca Reusa.

Aubameyang dolazio u zlatnom Porscheu

- Reus mi je dao dosta dobrih savjeta, to mi je jako puno značilo. Da, najviše sam se nekako s njim družio. Tko me najviše impresionirao? Pierre-Emerick Aubameyang! Kako taj čovjek trči... Pa to je strašno. Nevjerojatan je - kaže Domagoj, kojeg je Aubameyang impresionirao i van terena.

- Svaki trening došao bi u drugom autu, nekad je to bio zlatni Porsche, nekad zlatni Lamborghini...

Malo ga je razočarao odnos struke.

- Ne mogu reći da nisam zadovoljan, stekao sam bogato iskustvo, ali mogao sam i bolje. Na turniru u Baselu bio sam proglašen najboljim igračem, a tamo su uz Borussiju igrali Juventus, HSV, Red Bull, Fulham... Nakon toga nisam dobio pravu priliku, teško mi je shvatiti zašto - dodao je Domagoj koji se vratio kući.

NK Varaždin je peti u drugoj ligi, za vodećima zaostaje pet bodova, ako ne računamo Dinamo II koji ne može ući u prvu ligu.

- Tu smo, na pet bodova, nije to puno. Prvi ide izravno, drugi igra kvalifikacije. Možemo li u HNL? Ma moramo! To je najveći cilj - rekao nam je Domagoj.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'