Obavijesti

Sport

Komentari 80

Iz Intera šokirani Krstičevićem: Svi su mu krivi, samo on nije?!

Iz Intera šokirani Krstičevićem: Svi su mu krivi, samo on nije?!
1

'Nakon četiri dana (za vrijeme kojih se mogao dobiti uvid u snimku utakmice) ostaje činjenica da je jedini krivac za penal isključivo neoprezan start Hajdukovog igrača...'

VIDEO

Ivan Bebek odsvirao je kraj utakmice 8. kola HNL-a između Intera i Hajduka, a trener Splićana počeo je psovati igračima. Svojim igračima. I to jer su se rukovali sa sucima. Poludio je Mišo Krstičević na tretman koji Hajduk ima kod sudaca. Nije mu dobro sjeo penal koji je Bebek sudio u sudačkoj nadoknadi. Inter je promašio penal i ostalo je 1-1.

Na konferenciji za novinare trener Hajduka ponovno nije htio ništa komentirati. Tijekom akcije dobrovoljnog davanja krvi u Splitu, Krstičević je rekao kako će i dalje bojkotirati konferencije za novinare.

- Sami smo i osjećamo taj antagonizam prema nama s juga. Međutim, mi se moramo izboriti da u gostima zabijemo dva, tri gola, tada nas ni protivnik ni sudac zajedno neće moći pobijediti. Neću i ne želim se uopće družiti s ljudima koji su pokvareni i koji kompromitiraju nogometnu igru i zato ne dajem izjave. Ne želim se spuštati na taj nivo da dajem izjave jer bih mogao svašta reći - rekao je Mišo.

A poludjeli su čelnici Intera koji smatraju kako trener Hajduka baca ljagu na njihov klub. Odgovorili su na istupe Krstičevića priopćenjem.

Priopćenje iz Zaprešića donosimo u cijelosti:

Hrvatski tisak već danima prenosi izjave trenera HNK „Hajduk“ gospodina Miše Krstičevića, u kojima na neprimjeren način vrijeđa mnoge klubove Prve HNL kao i ljude koji rade u njima, nazivajući ih pokvarenim lopovima i lažljivcima s kojima on, kako izjavljuje, ne želi imati nikakva posla. U istom stilu nastavlja i današnjom izjavom u Sportskim Novostima u kojima se obrušava na sve druge u sustavu, te krivca za svoje slabašne rezultate ponovno nalazi negdje drugdje. Njegove najnovije izjave, samo su nastavak svega nedoličnog i neprofesionalnog što je trener Krstičević izrekao neposredno nakon subotnje utakmice odigrane između njegovog i našeg kluba, 15.9. u Zaprešiću, a koja je kako je javnosti poznato, završila neodlučenim rezultatom. 

Psovke i vrijeđanja koje su izrečene na terenu, kao i vrlo arogantno odbijanje sudjelovanja na obveznoj pres-konferenciji još bi se i mogle opravdati njegovom nervozom i napetostima koje svaka utakmica donosi, nisu u duhu koji treba promovirati profesionalni sport. Nakon četiri dana (za vrijeme kojih se mogao dobiti potpuni uvid u snimku utakmice) ostaje činjenica da je jedini krivac za dosuđeni (neiskorišteni) jedanaesterac isključivo i samo, neoprezan start Hajdukovog igrača. 

Međutim, to nije dovoljno da gosp. Krstičević i dalje niže optužbe koristeći neozbiljne i teške izjave kako mi “mrzimo ljude iz Dalmacije”, te da ih bezočno lažemo i krademo. Tada možemo, sa žaljenjem, samo konstatirati da se umjesto u činjenicama i realnoj analizi učinka iskazani rezultati pokušavaju opravdati i zamagliti govorom mržnje. Ukoliko je dosuđeni jedanaesterac dovoljan razlog da se danima bez ikakvih posljedica vrijeđaju nogometni djelatnici te ih se samim time stavlja u istu skupinu s kriminalcima, onda gosp. Krstičević i dalje može puniti stupce novina istim tonom, ukoliko u svom htijenju i borbi vidi opravdan i smislen, konačni cilj…

Ako postoji moral, pristojnost, objektivnost i sportsko ponašanje između klubova, a mi iz jednog “malog” hrvatskog kluba i dalje vjerujemo da postoji jer smatramo da su oni temelj na kojima se sport zasniva, onda nama, kao i svima onima koje je bez ikakvog istinskog razloga neopravdano izvrijeđao, gosp. Mišo Krstičević duguje barem jednu veliku ispriku.

Prijateljskom klubu HNK “Hajduk” iz Splita, kojeg ne povezujemo i ne poistovjećujemo s izjavama njihovog trenera, ali od kojeg očekujemo da se ogradi od njegovih neprimjernih izjava, iskreno želimo više sportskih uspjeha u budućnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti