Obavijesti

Sport

Komentari 7

Iz tostera vam iskače grb voljenog kluba za doručak

Iz tostera vam iskače grb voljenog kluba za doručak
8

Uskoro bi se na hrvatskom navijačkom tržištu mogao naći tost s grbom Dinama i Hajduka. Veliki svjetski klubovi se reklamiraju na gotovo svemu

VIDEO

Dresovi, kape i šalovi obavezna su oprema. To je 'pod normalno’. No europski nogometni klubovi traže ekstra profit i na sve moguće načine pronalaze “alternativne puteve” do džepova najzagriženijih navijača.
Uz dude s klupskim logom, posude za pse ili opremu za golf, počeli su prodavati i - opremu za kućanstvo! Najnoviji hit je toster. Ne samo što je u bojama voljenoga kluba, on peče tost s klupskim grbom, poput ovog njemačkoga drugoligaša St. Paulija.
Ovaj crno-bijeli toster hamburškoga kluba stoji otprilike kao i klupski dres - 39 eura.  Najveći engleski klubovi poput Arsenala ili Chelseaja imaju ga u ponudi još od prošle godine i prodaje se više nego dobro. Proći će još koji mjesec, možda i godina, ali toster-moda je neizbježna. Ujutro će Dinamovi i Hajdukovi fanatici peći tost sa znakom svoga kluba.
I dok većina europskih klubova, čak i njemački drugoligaši poput St. Paulija, dobar dio budžeta osigurava prodajući najrazličitije klupske suvenire, u Hrvatskoj je taj biznis ipak tek u povojima. U usporedbi s europskim klubovima, “bijeli” i “modri” zarađuju samo mrvice.  Hajduk na Poljudu ima veliki “fan shop”, a Dinamo ga na Maksimiru još nema unatoč vojsci vjernih navijača.
Najveći je razlog potpuno promašena obnova stadiona. Prostorije gdje je trebala biti trgovina do danas nisu u funkciji.
Nekoć je “fan shop” postojao, u vrijeme dok se klub zvao Croatia.
Doduše, nad ulazom je pisalo: “Fun Shop” (zabavni dućan?!).
Službeni Dinamovi suveniri danas se prodaju na nekoliko lokacija u gradu i “modri” moraju dijeliti zaradu s trgovcima - ubiru postotak od svakog prodanog artikla.
Do prošlog ljeta dobro se prodavao Modrićev dres s brojem deset. I u Splitu je najprodavanjija bila “desetka”. Ona Nike Kranjčara.

ZELENO-BIJELA REKLAMA I ZA COCA COLU
Milijune funti Celtic u godini zaradi od prodaje klupskih suvenira. Imaju i vlastitu verziju igre “Monopol”, stoji oko dvadeset funti, te čipove i karte za poker. Na njihovu stadionu i reklama za “coca-colu” je - zeleno bijela.
DUDE S GRBOM ZA NAJMLAĐE NAVIJAČE RANGERSA
Zaboravite tradicionalno učlanjenje djeteta u klub čim se rodi. Najzagriženijim navijačima Glasgow Rangersa to više nije dovoljno i zato za svega 3,99 funti u klupskoj trgovini mogu kupiti dude s grbom kluba koji je 51 put bio prvak Škotske.
ST. PAULI IMA POSEBNU DASKU ZA SKEJTERE
U suradnji s jednim njemačkim proizvođačem skateboardova, St. Pauli na tržište je izbacio i vlastitu dasku za “skate”. Sve je tu: navijači, igrač u smeđe-bijelom dresu i gusarski logo alternativnog kluba iz Hamburga - mrtvačka glava.
BEZ WEST HAMA NI NA PIKADO
Budući da su istraživanja pokazala kako mnogi nogometni fanatici na Otoku vole pikado, engleski klubovi poput West Ham Uniteda za dvije funte prodaju pera za pikado-strelice s klupskim grbom.
GOLFERI SU IDEALNE MUŠTERIJE
Torbe, palice, majice, loptice s klupskim znakom... Svi najveći engleski i škotski klubovi prodaju i opremu za golf u klupskim bojama. Pritom im na ruku ide to što golferi imaju nešto više novca od prosječnog navijača.
DINAMOV TOSTER
Simulacijom na plavo-bijelu Chelseajevu tosteru pokušali smo improvizirati izgled tostera s Dinamovim znakom. Ako se u Maksimiru zainteresiraju, on bi se mogao pojaviti na tržištu već iduće sezone...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja