Obavijesti

Sport

Komentari 8

Iz zatvora na trening: Treneri kao čuvari, radnici u škveru...

Iz zatvora na trening: Treneri kao čuvari, radnici u škveru...
3

Trener Hajdukovog protivnika Stromsgodseta radio je kao čuvar u zatvoru, Tomislav Ivić i Stanko Poklepović u škveru, a Ante Čačić kao TV mehaničar...

VIDEO

Bio sam zaposlenik zatvora i taj posao, u kojem je bilo puno rada s ljudima, pomogao mi je da postanem bolji trener, rekao je trener Stromsgodseta Bjorn Petter Ingebretsen (48) nakon što je došao u Split.

Trener Hajdukova protivnika u 3. pretkolu Europske lige nije imao osobitu igračku karijeru, a nakon nje se zaposlio u zatvoru Hassel u Skotselvu, gradiću nadomak Drammenu. Uz rad sa zatvorenicima, paralelno je trenirao i mlađe kategorije Stromgodseta, da bi prošle godine diplomirao, a ove preuzeo vođenje prve momčadi.

- S tim iskustvom lakše razumijem igrače - vjeruje Ingebretsen.

Prije nego što se probio na prvoligašku scenu, “običan” posao radio je i Ante Čačić. Bio je RTV mehaničar, a popravljanje televizora i radija zamijenio je trenerskim poslom.

- Ponosan sam na bivši posao, popravljajući televizore 11 sam godina hranio obitelj - kaže Čačić.

U nekim prošlim vremenima takvi su slučajevi bili mnogo češći. Naime, čak je i veliki Tomislav Ivić morao odraditi smjenu u splitskom škveru prije odlaska na trening. Radio je kao bravar zadužen za održavanje strojeva u škveru.

- Nadređeni su me pustili da odem na trenersku školu u Zagreb, ali posao me čekao. No zbog poplava škola u Zagrebu nije ni otvorena pa sam položio prijamni ispit u Beogradu - pojasnio je jednom zgodom razloge svojeg odlaska u Beograd pokojni Ivić, za čiju diplomu zasluge ima i supruga Regina.

- Dok je on bio u Beogradu, ja sam s dvoje male djece bila u Splitu. Imao je moj Braco stipendiju, ali nije mogao živjeti samo od nje, pa sam mu slala novac koji sam zarađivala radeći kao krojačica - prisjetila se gospođa Regina.

I kasnije, nakon što je postao trenerska veličina, Ivić je znao doći u posjet bivšim kolegama iz škvera, u kojem je radio i Stanko Poklepović, Ivićev učenik, suradnik.

- Radni dan počinjao je u 6 sati, u škveru sam radio do 13.30, pa na ručak i trk na trening. Počeo sam kao brodomonter, a poslije sam napredovao do tehnologa i inženjera koji je vodio sektor zavarivanja. Tek 1974. sam dao otkaz u brodogradilištu i profesionalizirao se kao trener - kaže Poklepović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'