Obavijesti

Sport

Komentari 26

Izabrali smo pet zvijezda EP-a: CR je glavna faca u Francuskoj

Izabrali smo pet zvijezda EP-a: CR je glavna faca u Francuskoj
1

Kao i na svakom velikom natjecanju, široka je lepeza zvijezda pred nama. U odabranih pet, nemoguće je uključiti sva imena koja objektivno tu i pripadaju kvalitetom

VIDEO

Predstojeće Europsko prvenstvo u Francuskoj idealan je izlog za sve igrače da pokažu svoju klasu. Mnogi igrači iz drugog plana vrebaju svoju šansu kako bi došli do daljnjeg iskoraka, a oni najbolji od najboljih gladni su dodatnog samodokazivanja kroz koje profitiraju i njihovi suigrači, posljedično i reprezentacija.

Kao i na svakom velikom natjecanju, široka je lepeza zvijezda pred nama. U odabranih pet, teško je uključiti sva imena koja objektivno tu i pripadaju kvalitetom, pa stoga daljnji tekst ima zadaću animirati čitateljstvo po pitanju ove tematike jer mišljenja su, dakako, različita. Zato i obožavamo ovaj sport toliko...

Igrači su birani temeljem utjecaja na igru svoje momčadi kroz prikazanu formu prošle sezone.


CR želi nešto što ni Messi nema

Ponajbolji igrač svijeta, superzvijezda madridskog Reala i reprezentacije Portugala želi napraviti nešto što njegovom sportskom rivalu Leu Messiju još nije - osvojiti veliki trofej s reprezentacijom. Igrao je Cristiano u finalu 2004. u kojem je slavila Grčka, ali zlatom se okitio nije. 

Danas je kapetan Portugala koji pripada skupini favorita iz sjene, a za svoju reprezentaciju je upisao 125 nastupa uz 56 golova. Posebno je impresivan u dresu Blancosa gdje je od 2009. do danas zabio 260 komada u 236 nastupa.

Iako mu je 31 godina, njegov kvalitativni pad nije niti blizu. Možda predstojeće Euro nudi šansu da napravi korak više od Lea Messija, barem na reprezentativnom planu.

Elf se uzda u kralja asistencija

Ofenzivni vezni 'elfa' može se pohvaliti u karijeri kako je bio najbolji asistent Premiershipa, Bundeslige, Primere, Europske lige i Lige prvaka u karijeri. Njegove lopte pola su gola u žargonu i ovaj će Euro predvoditi svoju reprezentaciju u svim ofenzivnim intencijama.

U 45 ovosezonskih nastupa u dresu Arsenala, stigao je zabiti osam golova i podijeliti 20 asistencija, a poseban interes javnosti usmjeren je ka izborniku Njemačke Joachimu Lowu, koji mu mora pronaći pravu poziciju. Mesut je često žrtvovan na krilu u reprezentaciji, no je li to doista najsretnija solucija za obje strane?

'Maestro' iz Zatona Obrovačkog predvodi glavnog 'dark horsea' turnira

Ponajbolji veznjak današnjice jedan je od ključnih igrača aktualnog europskog prvaka, madridskog Reala. Ključan je igrač i Hrvatske, što je uostalom priznao i izbornik Ante Čačić, rekavši kako će igru reprezentacije graditi baš oko sjajnog igrača sredine terena.

Luka je zadužen za čuvanje posjeda i pružanje balansa ostatku momčadi, njegova inteligentna distrubucija lopti prilikom tranzicije momčadi od krucijalnog je značaja na terenu. Suigrači mu uvijek mogu vjerovati i to je toliko puta dokazao na najvišoj mogućoj razini da je ovaj popis nezamisliv bez svjetske klase, Luke Modrića.

Pet komada u jednoj utakmici? Zovite Roberta Lewandowskog!

Transfermarkt.de procjenjuje ga na basnoslovnih 70 milijuna eura što je sasvim razumljivo, kad znamo da je riječ o ponajboljem svjetskom napadaču. Iako njegova Poljska ne pripada krugu favorita, upravo bi na njegovim krilima mogli zapapriti 'papirnatim' favoritima.

U ovom smo odabiru dali sitnu prednost Poljaku u odnosu na Zlatana Ibrahimovića, najviše iz razloga što smatramo kako će Poljaci odraditi bolji Euro od Šveđana, pa bi se tako i napadač njemačkog prvaka mogao puno više istaknuti.

Čovjek je ove sezone utrpao 42 gola u 51 utakmicu za Bayern, dok za Poljsku, čiji je i kapetan ujedno, ima 34 gola u 75 nastupa. Budući da je Poljska kroz kvalifikacije djelovala uspješno, što je uostalom i njega profiliralo u najboljeg strijelca kvalifikacija (13 golova), ovdje bi se mogla kriti plutajuća mina francuskog Eura. Lewa je najopasniji iz drugog plana...

Francuzi imaju novog Patricka Vieiru. Ma, i boljeg od njega...

Iako bi mnogi u startu nominirali Griezmanna i Payeta kao udarne igle 'tricolora', mi smo se odlučili za stasitog veznjaka Juventusa. Razlog leži u njegovim ovosezonskim klupskim nastupima koji su ga etabilirali u vođu. Dvije godine ranije, proglašen je najboljim mladim igračem brazilskog Mundijala iako su Francuzi ispali u četvrtfinalu.

Uspoređuju ga s legendarnim Patrickom Vieirom, veznjaku kojem Paul najviše profilno odgovara. Iako, treneri će reći da je Pogba njegova naprednija verzija, najviše zbog bolje tehnike i razornog udarca iz daljine.

Danas je popularni 'Polpo' ponajbolji veznjak svijeta koji sudjeluje u igri kroz oba pravca. Smatra ga se kompletnim igračem i sposoban je asistencijama otvoriti bilo koju obranu ispred sebe.


Pa, što je ovo? Nema Zlatana Ibrahimovića?! Nema Inieste, Perišića, Buffona, Griezmanna i Mullera? 

Pozivamo vas da ostavite svoj popis najbolje petorice Eura. Da, samo petorice. Nije baš zgodno skrojiti takvu listu, zar ne?

To nam samo dodatno oslikava koliki spektakl donosi predstojeće Europsko prvenstvo u Francuskoj. Vežite se, polijećemo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna