Sport

Komentari 105

Izašao novi dres 'vatrenih' kao QR kod?! Navijačima nije sjeo

Izašao novi dres 'vatrenih' kao QR kod?! Navijačima nije sjeo

Kvadratići raznih veličina i crveni rukavi... Takvu kombinaciju Hrvatska nikad nije nosila. HNS je u listopadu demantirao točnost ilustracije, no dres je ipak izrađen i procurio je u javnost

Prvo je izašao mogući dizajn trenirke hrvatske nogometne reprezentacije za Euro 2020., predstojeću Ligu nacija i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nekoliko dana potom pojavio se i računalni dizajn dresa baziran na tom uzorku, a na društvenim mrežama već kolaju fotografije dresa Hrvatske koji je već - izrađen?!

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve je, doduše, još neslužbeno i nepotvrđeno od strane HNS-a, no činjenica je da se pojavio dres prve garniture dresova "vatrenih". Prenio ga je poznati portal Footy Headlines koji među prvima objavljuje informacije o toj tematici, prenosio je i dosadašnje verzije hrvatskih dresova kad su procurili u javnost i gotovo nikad ne griješi.

Kad je u listopadu izašao predložak dresa, HNS je demantirao da je istinit.

"Hrvatski nogometni savez obavještava navijače i predstavnike medija o netočnosti ilustracija iduće garniture hrvatskog dresa koje su se pojavile na društvenim mrežama i određenim internetskim stranicama", priopćili su iz krovne kuće hrvatskog nogometa.

Koliko se dizajn koji se brzinom munje proširio hrvatskim medijima i društvenim mrežama razlikuje od dizajna koji će reprezentativci doista i nositi, nisu naveli. Dodali su tek da će dres službeno biti predstavljen u proljetnim mjesecima 2020. godine te da su sigurni kako će ga navijači prihvatiti s jednako entuzijazma kao i prepoznatljive dresove sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Na verziji dresa koju je u ponedjeljak prenio portal Footy Headlines ostaju prepoznatljivi crveno-bijeli kvadratići, no u kombinacijama raznih veličina kakve "vatreni" još nisu nosili. Taj dizajn neodoljivo podsjeća na QR kod...

Dres je izrađen je prema radu dizajnera korisničkog imena Corinth, a on je inspiraciju našao u dizajnu trenirke koja je izašla nekoliko dana ranije, još u listopadu.

Stražnja strana dresa ostala bi crvena, hlačice bijele, kao i štucne, na kojima se također nalazi uzorak kockica s dresa.

U anketi koju smo proveli na našem portalu u listopadu, nakon što je izašao mogući dizajn novoga dresa, većina čitatelja rekla je kako je on katastrofalan. Manje od trećine imalo je pozitivne ocjene.

Ranije ove godine portal Footy Headlines objavio je informaciju kako bi drugi dres Hrvatske trebao ostati crne boje s obzirom na veliku popularnost na putu do srebra na SP-u, ali nije objavio i kako bi točno mogao izgledati. U sadašnjoj verziji na njemu su veliki tamnoplavi kvadratići.

Najčitaniji članci