Sport

Komentari 44

'Izbacit ćemo Juventus iz Serie A ako se ne povuče iz Superlige!'

'Izbacit ćemo Juventus iz Serie A ako se ne povuče iz Superlige!'

Juventus, Real Madrid i Barcelona, jedini su klubovi koji se nisu povukli iz elitnog natjecanja koje je pokrenulo 12 klubova, a ovo natjecanje se raspalo u roku od 48 sati

Kada klubovi nastupaju u talijanskom prvenstvu, onda automatski prihvaćaju principe međunarodnih vladajućih tijela. Evidentno je da ako Juventus neće prihvatiti te principe, nastup u domaćem prvenstvu bit će im zabranjen, rekao je predsjednik Nogometnog saveza Italije Gabriele Gravina za Football Italia. 

POGLEDAJTE VIDEO: Cristiano Ronaldo u Juventusu

Naime, uz Real Madrid i Barcelonu, Juventus također nije povukao pristupnicu iz Superlige koja se raspala samo 48 sati nakon njezinog osnivanja. 

- Jako mi je žao i vidio sam neke zabrinute navijače, ali svi se moraju pridržavati pravila. Devet klubova se povuklo iz elitnog natjecanja, a tri su još unutra. Međutim, nadam se da će te razmirice uskoro okončati - dodao je Gravina.

Serie A - AC Milan Training ahead of the Juventus v AC Milan match

Prije dva tjedna, doneseno je pravilo "anti-Superliga", koje talijanskim prvoligašima brani sudjelovanje u natjecanjima koja ne organizira UEFA što je jedan od glavnih razloga zbog čega su iz Talijanskog nogometnog saveza zaprijetili 'Staroj dami'

- Kada je u pitanju pravilo anti-Superliga, riječ je o tome da će oni koji žele sudjelovati u natjecanju koje ne odobravaju UEFA i FIFA izgubiti članstvo u talijanskom prvenstvu - zaključio je Gravina.

Najčitaniji članci