Obavijesti

Sport

Komentari 63

Španjolci pišu: Boysi izazvali tučnjavu u Sevilli i razbili izlog. Policija: Nije bilo nereda...

Španjolci pišu: Boysi izazvali tučnjavu u Sevilli i razbili izlog. Policija: Nije bilo nereda...

Sinoć su u centru grada neki građani, uplašivši se Dinamovih navijača koji su onuda prolazili u manjim grupama, zvali policiju. No ništa se ozbiljnije nije dogodilo, rekao je glasnogovornik policije u Sevilli

VIDEO

Dinamo večeras od 21 sat igra protiv Seville prvi susret šesnaestine finala Europske lige. Španjolci su veliki favoriti. Imaju niz sjajnih individualaca, bore se za naslov u La ligi, a ovo natjecanje osvajali su čak četiri puta u posljednjih osam godina. No, nešto će se i 'modre' pitati. 

Pokretanje videa...

Dinamo otputovao u Sevillu VIDEO

Bez obzira na status autsajdera, Dinamo ima svoje šanse. Glavni aduti su fenomenalni Mislav Oršić, veliko samopouzdanje momčadi i gromoglasna podrška Bad Blue Boysa. Ulaznice za gostovanje u Andaluziji planule su u nekoliko sati, Dinamo je potom osigurao novi kontingent ulaznica, a on je planuo još brže. Prodano je 1165 ulaznica, ali u Sevilli se očekuje do 1500 navijača pa će hrvatski prvak imati veliki vjetar u leđa na Sanchez Pizjuanu.

Dinamo i Rijeka sastali se u 21. kolu HT Prve lige

Neki su u Sevillu stigli već u srijedu, većina navijača će doći do utakmice, a španjolski mediji javljaju kako je došlo do prvih nereda koje su izazvali Boysi. 

U srijedu su dobili nekoliko pritužbi zbog pojedinih incidenata na ulicama Seville. Izbilo je nekoliko tučnjava, a veći neredi su spriječeni zbog pravovremene reakcije policije, pišu Španjolci. Navodno su i razbili izlog u jednoj ulici, tvrdili su tamošnji mediji.

Zagreb: Utakmica GNK Dinamo i NK Osijek u 16. kolu Prve HNL

- U srijedu je u centru grada izbilo nekoliko nereda i izoliranih incidenata koje su započeli navijači Dinama iz Zagreba. Njihova navijačka skupina poznata je po sukobima i neredima u brojnim europskim gradovima - piše ABC Sevilla.

No, sami smo odlučili provjeriti o čemu je riječ i ubrzo dobili odgovor od policije da nikakvih nereda nije bilo na ulicama Seville. 

- U Sevilli nema nikakvih nereda uoči utakmice šesnaestine finala Europske lige između Seville i Dinama - priopćila je u četvrtak španjolska policija odbacivši medijske napise o navodnim neredima koje su sinoć proizveli Dinamovi navijači.

- Sinoć su u centru grada neki građani, uplašivši se Dinamovih navijača koji su onuda prolazili u manjim grupama, zvali policiju. No ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Na izlogu jedne papirnice je bilo razbijeno staklo, vjerojatno ga je netko razbio slučajno u alkoholiziranom stanju - rekao je glasnogovornik policije u Sevilli.

- Takve situacije u kojima netko viče, ili opsuje nekome nešto, nisu ništa neuobičajeno uoči utakmica ali nikakvih nereda nije bilo - dodao je.

U ulici Sierpes, gdje je došlo do incidenta, ne vidi se šteta na izlozima. Nitko nije uhićen.

- Ne, nemam pojma da je išta bilo sinoć - rekao je konobar u kafiću u ulici Sierpes.

- Ovdje je sjedilo nekoliko Dinamovih navijača, ali normalno su popili piće i otišli - dodao je.

U srijedu navečer su prvi Bad Blue Boysi stigli u centar te su se šetali u manjim skupinama bez klupskih obilježja, mnogi u tamnim majicama.

Nogometaši Dinama  nakon velike pobjede pozdravili navijače

- Ništa se ne događa - rekao je jedan od njih.

Stanovnici u centru grada navikli su na incidente jer se gostujući navijači obično ondje okupljaju, pa su u prošlosti svjedočili neredima.

- Sada sve protječe mirno i u najboljem redu - rekao je glasnogovornik.

U Sevilli se očekuje oko 1200 Dinamovih navijača, a utakmica je dobila status visokog rizika jer je hrvatska policija dojavila španjolskoj da se među tom skupinom nalazi 400 radikalnih navijača.

Glasnogovornik španjolske policije je rekao da su se neki od tih navijača dopisivali s radikalnim navijačima Seville iz skupine Biris gdje su dogovarali sukob u gradu.

- To je, međutim, spriječeno. Pratili smo tu komunikaciju te je to u startu onemogućeno - rekao je glasnogovornik.

Sevilla i Dinamo će u 21 sat odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Dinamovi navijači se šeću centrom grada, a onda bi oko 18 sati trebali zajedno krenuti prema stadionu.

- Sve je u redu, uživamo na suncu, te se veselimo utakmici -  rekao je jedan od Bad Blue Boysa zamolivši za anonimnost.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...