Obavijesti

Sport

Komentari 19

Izbor Line Červara: Tri Hrvata među sedam najboljih na SP-u

Izbor Line Červara: Tri Hrvata među sedam najboljih na SP-u
4

Legendarni trener izabrao je sedmoricu 'veličanstvenih', sedam igrača koji bi prema njemu trebali obilježiti Svjetsko rukometno prvenstvo u Kataru. Tu su i tri Hrvata...

VIDEO

Nakon uvodnog razgovora u kojem nam je najavio svoja očekivanja od SP-a te otkrio favorite, uzeo je Lino Červar sat vremena predaha. Na papir je stavio sedmoricu “veličanstvenih”, sedmoricu onih koji bi prema njegovu mišljenju trebali obilježiti ovo prvenstvo.

- Nije lako pored toliko sjajnih i genijalnih rukometaša izabrati one koji bi trebali biti najbolji na prvenstvu u Kataru, ali dao sam si još malo truda - rekao je nasmijano veliki trener i krenuo otkrivati svoj izbor.

Igor Kralj/Pixsell

- Na gol ću staviti Danca Niklasa Landina. On ima pobjednički mentalitet, baš djeluje pobjednički. Golman od povjerenja, velika snaga Danske. Već se zna da će iduće sezone braniti za Kiel. Mislim da će on obilježiti ovo prvenstvo na poziciji golmana - rekao je Červar, koji je među sedam stavio tri naša igrača.

Domagoja Duvnjaka, Igora Vorija, Ivana Čupića. Vori, naravno, na pivotu, Čupić na desnom krilu, a ponajbolji igrač današnjice, Domagoj Duvnjak, za ovaj izbor na poziciji srednjeg vanjskog.

Sanjin strukić/Pixsell

- Domagoj je univerzalan igrač, svejedno je hoće li na srednjeg ili lijevog vanjskog. U napadu ima raznovrsna i sjajna rješenja, a sjajan je i u obrani. On je posljednjih godina pokazao da se zna nositi s pritiskom, polako izrasta u velikog pobjednika - nahvalio je Duvnjaka njegov bivši trener, onaj koji je u Domagoju i s 18 godina vidio klasu.

- Od Vorija očekujem da uz Duvnjaka bude lider ove momčadi. Pozitivni je duh naše momčadi, osvojio je sve što se može osvojiti s reprezentacijom i zbog svojeg iskustva bi mogao biti najbolji pivot u Kataru. Što se tiče Čupića, istina, imao je u prošlosti problema u važnim utakmicama i ključnim trenucima, ali u Kataru bi mogao briljirati - vjeruje Červar.

U sedmoricu onih koji bi mogli obilježiti Svjetsko prvenstvo stavio je i Nikolu Karabatića, na poziciju lijevog vanjskog, na desnom vanjskom je Lazarov, a na lijevom krilu Uwe Gensheimer.

Reuters

Linov izbor: Tri Hrvata u sedam ‘naj’

Na golu je Danac Landin, srednji vanjski je Duvnjak, desni Lazarov, lijevi vanjski Karabatić. Pivot je Vori, desno krilo Čupić, lijevo Gensheimer. To je najboljih 7 SP-a po Lini.

  • Golman: Niklas Landin (Danska) - Jedna od najjačih karika Löwena i Danske. Uskoro ide u Kiel.
  • Lijevo krilo: Uwe Gensheimer (Njemačka) - Igra sjajno u Löwenu, trenutačno najbolji njemački rukometaš.
  • Desno krilo: Ivan Čupić (Hrvatska) - Već godinama naša velika uzdanica na desnom krilu. Puca i sedmerce.
  • Lijevi vanjski: Nikola Karabatić (Francuska) - On je za Francuze važniji i od Omeyera, kaže Lino.
  • Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (Hrvatska) - Najbolji rukometaš svijeta 2013. i najbolji naš 2014.
  • Desni vanjski: Kiro Lazarov (Makedonija) - Sjajan u Barci, top u ruci. Najbolji strijelac Lige prvaka sa 64 gola.
  • Pivot: Igor Vori (Hrvatska) - Ima devet medalja s Hrvatskom, godinama među najboljim pivotima na svijetu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta