Obavijesti

Sport

Komentari 14

Izbornik Egipta: Utakmica protiv Hrvatske neće biti teža od one protiv Novog Zelanda

Izbornik Egipta: Utakmica protiv Hrvatske neće biti teža od one protiv Novog Zelanda

Hrvatska je treća na svijetu, a njeni igrači su na najvišoj razini. Bit će nam to važna utakmica jer bi nam dobra izvedba i rezultat podigli moral, rekao je Hossam Hassan

VIDEO

Izbornik egipatske nogometne reprezentacije Hossam Hassan rekao je da je Egiptu utakmica s Hrvatskom važna za podizanje morala nakon posrtaja na Afričkom prvenstvu u siječnju, a snagu Hrvatske vidi u veznom redu.

- Prilikom pripreme promatram Hrvatsku kao cjelovitu ekipu. Poštujemo sve njene jake strane. Njena najjača snaga je pak u veznom redu - izjavio je 57-godišnji Hassan na konferenciji za medije u Kairu.

Hrvatska i Egipat će u utorak u 21 sat po hrvatskom vremenu (22 sata po lokalnom) igrati u Kairu u finalu prijateljskog ACUD turnira. Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce dok je Egipat s 1-0 pobijedio Novi Zeland.

FILE PHOTO: Egyptian Premier League - Zamalek v Pyramids FC

- Utakmica s Hrvatskom nam je važna kao priprema za utakmice protiv Burkine Faso i Gvineje Bissao u lipnju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo - rekao je Hassan. 

Hrvatskoj, pak, taj turnir služi kao priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj.

- Hrvatska je treća na svijetu, a njeni igrači su na najvišoj razini. Bit će nam to važna utakmica jer bi nam dobra izvedba i rezultat podigli moral - napomenuo je Hassan.

Hassan, nekadašnji napadač Egipta, postao je izbornik prošli mjesec nakon što je momčad razočaravajuće ispala u osmini finala Afričkog prvenstva od DR Konga na jedanaesterce.

Susret Hrvatske i Tunisa u polufinalu ACUD kupa

Egipat je u njegovom debiju na klupi svladao Novi Zeland s 1-0 pogotkom iz jedanaesterca u 29. minuti.

- Bila je to teška utakmica jer je Novi Zeland dobra ekipa koja nam je predstavljala prijetnju. Utakmica s Hrvatskom neće biti teža - dodao je.

Rekao je da Hrvatska ima "opasne tehničke zamisli u posljednjoj trećini terena. No ja želim primijeniti svoju ideju, djelomično onakvu kakvu smo imali tijekom utakmice s Novim Zelandom, te vjerujem u pozitivan ishod - izjavio je.

Hrvatska, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2022. i srebrne s Lige nacija 2023., igrat će s Egiptom na stadionu "New Administrative Capital Stadium" u predgrađu Kaira. Stadion prima blizu 94.000 gledatelja. Odaziv publike tijekom polufinalnih utakmica bio je slab, pa su izbornici obiju reprezentacija rekli da očekuju više navijača u finalu.

- Brojnost publike pravi razliku kod igrača. Očekujem stoga da bude više navijača jer naša reprezentacija to zaslužuje - izjavio je Hassan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti