Sport

Komentari 2

Izbornik koji je rekao da će 'sj... Hrvatsku' dobio je novi ugovor. Opet će voditi Kanadu na SP-u

Izbornik koji je rekao da će 'sj... Hrvatsku' dobio je novi ugovor. Opet će voditi Kanadu na SP-u

Na Svjetskom prvenstvu u Katru naši su igrači pokazali svijetu da pripadaju toj razini. Ne idem nigdje. Imamo još posla za obaviti, rekao je John Herdman, koji će dobiti šansu na drugom Mundijalu

Engleski nogometni stručnjak John Herdman (46) ostat će za kormilom kanadske reprezentacije do završetka Svjetskog prvenstva 2026. godine koje će zajednički organizirati Kanada, SAD i Meksiko.

Herdman je preuzeo Kanadu početom 2018. godine i pod njegovim vodstvom Kanađani su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu nakon 36 godina čekanja. Na SP-u u Katru, Kanađani su izgubili sve tri utakmice, od Belgije sa 0-1, od Hrvatske 1-4, te od Maroka 1-2.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izbornik je potom završio na naslovnicama brojnih svjetskih medija zbog izjave da će "sj... Hrvatsku" nakon poraza od Belgije. Naravno, nije.

- Našim kanadskim igračima i našim navijačima želim ponoviti svoju predanost kanadskom nogometu i rastu ovog programa. Na Svjetskom prvenstvu u Katru naši su igrači pokazali svijetu da pripadaju toj razini. Ne idem nigdje. Imamo još posla za obaviti - kazao je engleski stručnjak za Canada Soccer.

Kanadski mediji su objavili kako je Herdman dobio nekoliko ponuda, među kojima i Nogometnog saveza Novog Zelanda.

- Uspjeh na ovoj razini uvijek će otvoriti priliku. Primio sam nekoliko ponuda posljednjih mjeseci, sve sam odbio, uključujući ponudu novozelandskog saveza - dodao je.

Predsjednik Canada Soccera Nick Bontis rekao je da je Herdmanov nedavno predstavljeni nacrt za budućnost "dobro primljen" od strane odbora organizacije.

- Svi se veselimo što će John biti izbornik naše muške reprezentacije tijekom cijelog trajanja njegovog ugovora - dodao je Bontis.

Najčitaniji članci