Sport

Komentari 59

Svjetski prvak opleo po našim rukometašicama: One ne bi bile na Euru da postoje ograničenja!

Svjetski prvak opleo  po našim rukometašicama: One ne bi bile na Euru da postoje ograničenja!

Uoči današnjeg polufinala Europskog prvenstva između hrvatske i francuske ženske rukometne reprezentacija, izbornik Nizozemske umanjio je vrijednost hrvatske obrane i rekao što misli o Ćamili Mičijević

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nizozemske Emmanuel Mayonnade komentirao je hrvatsku reprezentaciju uoči polufinala Europskog prvenstva u Danskoj. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska ženska rukometna reprezentacija

Mayonnade je na klupi svjetskih prvakinja igrao protiv Hrvatske u prvoj fazi natjecanja izgubivši 27:25.

Bilo je tu i pohvala, ali Francuz se u razgovoru za L'Equipe nije libio kritizirati najjaču snagu naše reprezentacije - obranu.

- Obrambeno su jako dobre. Disciplinirane. Mogu ponuditi 6-0 obranu ili 3-2-1. Vrlo su kompaktne, agresivne i jako organizirane - rekao je izbornik Nizozemske pa nastavio u negativnom tonu. 

- Ako bi u napadu postojalo ograničeno vrijeme kao u košarci, one ne bi ni izborile ovo natjecanje jer jako, jako dugo zadržavaju loptu i koriste što suci toleriraju takav stil tijekom cijelog natjecanja. Kada smo igrali protiv njih, često sam pomislio da će im oduzeti loptu, no one bi zabijale u posljednjim sekundama akcija - kazao je Francuz, koji uvjerljivo tvrdi da Tea Pijević neće imati odgovor na francuski napad.

- Ona može vrlo brzo prouzročiti glavobolje suparničkim igračicama. Vrlo neobično brani. Stoji vrlo blizu gol-linije, puno toga anticipira i kada uspijeva, dobro im ide. Međutim, ne vjerujem da će biti uspješna protiv Francuske zbog karakteristika igračica koje imaju (krila i pivoti). Jedan od razloga zbog kojeg je Tea došla do izražaja jest i činjenica da je se nema vremena analizirati. Igrali smo protiv Srbije 5. prosinca u 20.30, a protiv Hrvatske već idućeg dana u 18 sati. Razgovarali smo o Tei minutu uoči utakmice", poručio je izbornik Nizozemske pa nahvalio Ćamilu Mičijević.

- Nije igrala dvije godine zbog ozljede koljena i zaista je potrebna velika snaga volje i karaktera da se vratiš ovako dobar. U reprezentaciji se 90 posto stvari priprema upravo za nju. Vidimo da preuzima stvari u svoje ruke. Ona je zlatna osoba, vrlo duhovita, često zbija šale na vlastiti račun. U hodnicima hotela u Koldingu moglo se čuti samo nju - otkrio je Mayonnade pa zaključio:

- Utakmica je sama po sebi zamka jer ne očekuješ da će takva biti. Francuska je upozorena. Rezultati Hrvatske moraju se shvatiti ozbiljno. Mislim da će zbog dovoljnog broja dana za pripremu Francuska biti još dominantnija u ovom dvoboju. To je barem ono što želim reprezentaciji - zaključio je izbornik Nizozemske.

Prijenos utakmice između Hrvatske i Francuske bit će na HRT-HTV 2 u 18 sati.


.

Najčitaniji članci