Sport

Komentari 22

ANKETA Korak do finala: Može li Hrvatska srušiti Francuskinje?

ANKETA Korak do finala: Može li Hrvatska srušiti Francuskinje?

Od 18 sati u danskom Herningu hrvatske rukometne reprezentativke lovit će plasman u finale Europskog prvenstva. Nisu bile favoritkinje ni u jednoj utakmici dosad, a Francusku su dosad svladale samo jednom

Valja priznati, uglavnom su rukometni zaljubljenici znali kako će se u ovo vrijeme igrati Europsko prvenstvo u rukometu za žene. Dok naše 'kauboje' euforično pratimo svake godine, 'kraljice šoka', kako su se same nazvale, zadnja su dva prvenstva završile na posljednjem mjestu te se u ovo vrijeme nitko nije nadao nekom novom uspjehu.

Odnosno, one jesu. Morale su vjerovati u sebe prije nego što su ovako nešto napravile. Izbornik Šoštarić izjavio je kako se potajno nadao drugom krugu, a nakon što mu je zbog situacije s korona virusom otpalo 'pola reprezentacije', situacija je bila još teža. I opet su Hrvatice pokazale srce jer ono što su napravile na ovom Europskom prvenstvu ne može se opisati riječima.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje rukometašica

U šest ih je utakmica pobijedila tek Norveška (36-25), a u pet su utakmica bile bolje od protivnica. A ni u jednoj nisu imale status favoritkinja - ni u jednoj! Od Mađarske (24-22), Nizozemske (27-25), Srbije (25-24), Rumunjske (25-20) do Njemačke (23-20). Nevjerojatan je to niz naših rukometašica, a sad imaju priliku zlatnim slovima ispisati povijest našeg rukometa. 

EHF Euro Women

S druge strane je apsolutno favorizirana Francuska protiv koje je Hrvatska dosad igrala u osam navrata i gubila šest puta, jednom remizirala i jednom slavila prije 11 godina. Ne mogu protiv njih? Lagali bi kad bi rekli da nema šanse jer nakon svega što su napravile bilo bi to nepravedno.

Sve je moguće, pokazale su to već nekoliko puta, a nadajmo se da će pokazati i danas od 18 sati. Sretno, Hrvatska!

Najčitaniji članci