Obavijesti

Sport

Komentari 73

Igor Štimac pozvao Kovačića i Livaju, nema Srne i Pletikose

Igor Štimac pozvao Kovačića i Livaju, nema Srne i Pletikose
8

Hrvatska reprezentacija će 14. studenog igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije hrvatske lige, a Igor Štimac za tu je priliku pozvao Kovačića, Livaju i Ivana Runju...

VIDEO

Hrvatska u studenom neće igrati prijateljsku utakmicu s nekom drugom reprezentacijom, nego će snage odmjeriti protiv selekcije hrvatske lige. Susret će odigrati u Rijeci 14. studenog, a od izbornika Igora Štimca smo saznali kakvi su planovi za taj susret.

- Radi ove utakmice sam iznimno sretan jer ćemo imati mogućnost vidjeti sve ono što nam preporučaju hrvatski treneri i radi kojih navijači dolaze na naše stadione. Za ovaj susret htio bih da postane tradicionalan i da svake godine imamo priliku vidjeti kapacitete onih koji igraju na hrvatskim travnjacima - započeo je Štimac te nastavio:

- Igrači Hrvatske okupit će se u ponedjeljak, u utorak ćemo krenuti prema Rijeci, gdje ćemo odraditi trening i pripremiti se za utakmicu kao da je kvalifikacijska.

Štimac je sastavio popis od 22 igrača, a među ostalima na njemu su stoper Nordsjaellanda Ivan Runje, Mateo Kovačić i napadač Intera Marko Livaja.

-  Novi igrači su pozvani da vidimo možemo li u budućnosti računati na njih. Na spisku nema nekih stožernih igrača kojima smo dali slobodno. Riječ je o Srni, Pletikosi, Šimuniću, Striniću, Vukojeviću i Kaliniću. Ovo je najjači mogući sastav. Želja nam je bila da i na taj način pozovemo navijače.

Ne zna se izbornik selekcije lige

- Nadam se da će kroz ovih tri, četiri dana donijeti odluku tko će voditi selekciju s druge strane. Zbog toga sam zamolio predsjednika Šukera da odradi razgovor s tim čovjekom, jer ne želimo ekshibiciju, već da vidimo igrače koji nam u budućnosti mogu pomoći.

Odluka o Rijeci

- Ja sam predsjedniku sugerirao Rijeku i Pulu. Zbog klimatskih uvjeta morali smo se odlučiti za mjesto koje je u takvom klimatskom ambijentu. Kako je zadnja prijateljska utakmica bila u Puli, odluka je pala na Rijeku. Želja nam je da termin bude u 18 sati, kako ne bi ušli u onaj kasniji termin kad je već hladno na stadionu.

Objasnio je Izbornik i zašto nije htio na daleka gostovanja.

- Prvo bih trebalo transferirati igrače ovdje, a onda na te daleke destinacije. Takve utakmice same po sebi ne nose takav naboj. Puno je bolje kad protiv sebe imaju igrače koji aspiriraju na njihove pozicije. Imperativ će nam biti rast igre i u ovoj utakmici. Od svakog igrača želim vidjeti rast na terenu i ono što smo prezentirali u Osijeku. To je nekoliko razloga zašto želim ovu utakmicu, a ne protiv nekog protivnika koji ne bi bio 100 posto kao ni mi.

Ćorluka kapetan, Olić neupitan

- Još sam u Splitu imenovao Ćorluku dokapetanom, te će, ako počne utakmicu, u Rijeci imati tu odgovornost.

- Olićev status nikad nije bio upitan. Kako u klubu nema bajnu situaciju, odlučili smo ga ostaviti u trenažnom procesu u Wolfsburgu.

I za kraj o Facebooku...

- Zamolit ću vas još jednom. Okrenite se stvaranju pozitivne atmosfere. Pojedinci traže gluposti i pokušavaju deskridetirati rad pojedinaca unutar saveza te osporiti ono što smo dosad uspjeli napraviti.

Popis za prijateljsku utakmicu

  • Golmani: Subašić, Krešić 
  • Braniči: Pamić, Bartulović, Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Lovren, Maloča, Ivan Runje 
  • Veznjaci: Badelj, Kovačić, Modrić, Radošević, Rakitić, Sammir, Perišić, Kranjčar
  • Napadači: Mandžukić, Eduardo, Jelavić, Livaja
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou
Turska senzacija u Realu: 'Luku Modrića ne mogu zvati imenom, obitelj me nije tako učila...'
PUN JE POŠTOVANJA

Turska senzacija u Realu: 'Luku Modrića ne mogu zvati imenom, obitelj me nije tako učila...'

Za njegove usluge ozbiljno je bila zainteresirana i Barcelona, koja je u njemu vidjela dugoročni projekt koji je bio u skladu s njihovom financijskom situacijom