Obavijesti

Sport

Komentari 131

Izgubili od Nijemaca: Pobijede li 'furiju', naši idu na Francuze

Izgubili od Nijemaca: Pobijede li 'furiju', naši idu na Francuze
7

Njemačka je pobijedila Francusku 32-30 i tako zakomplicirala život i Hrvatskoj. Naši, ako pobjede Španjolsku, u četvrtfinalu idu na uvijek nam neugodne 'tricolore'

VIDEO

Veliko iznenađenje, najveće dosad na Svjetskom prvenstvu, priredila je Njemačka. Pobijedili su prvog favorita Francusku 32-30 i tako zakomplicirali život i Hrvatskoj. Naime, ako naši u subotu pobjede Španjolsku, u četvrtfinalu će ići na uvijek nam neugodne Francuze.

'Tricolori' na cijelom prvenstvu pobjeđuju, ali igrom ne briljiraju i sada im je to došlo na naplatu. Doživjeli su prvi poraz. 

Pred oko 20.000 gledatelja vodili su u otvaranju susreta 8-5. Do kraja poluvremena su posustali pa se u svlačionice otišlo s rezultatom 16-16. 

U osam minuta nastavka Nijemci su napravili 5-0 seriju i pobjegli na 27-22, ali su je umalo prokockali. Francuska je imala kontru za izjednačenje, ali su se spetljali pa u zadnjim sekundama primili gol za konačnih -2. 

Omeyer je skupio samo dvije obrane, a kolega mu Karaboue bio je tek nešto bolji, imao ih je pet. Karabatić je bio najbolji s osam golova iz 11 pokušaja.

Kod pobjednika je najbolji bio Groetzki sa šest golova, a golman Heinevetter imao je 10 obrana.

Hrvatska može birati, igrati 100 posto, pobijediti Španjolsku, dobiti najlakšeg protivnika u osmini finala i možda ići na Francuze u četvrtfinalu. Ili, izgubiti pa ih izbjeći, ali dobiti dva podjednako teška suparnika u iduće dvije stepenice u nokaut fazi.

Sjetite se sličnog scenarija 2007. godine...

Ostali rezultati:

  • Argentina-Tunis 18-22
  • Crna Gora-Brazil 25-26
  • Rusija-Čile 36-24
  • Island-Katar 39-29
  • Danska-Makedonija 33-30
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union