Obavijesti

Sport

Komentari 46

'Ja najbolji Europljanin? A što s Draženom, Tonijem, Divcem?'

'Ja najbolji Europljanin? A što s Draženom, Tonijem, Divcem?'
9

Ne smijem i nikada neću zaboraviti tolike sjajne igrače koji su meni utrli put. Dražen Petrović, Toni Kukoč, Vlade Divac, govorio je Nowitzki nakon što mu je sugerirano da je najbolji europski košarkaš svih vremena

VIDEO

Njemačka je poznata po mnogočemu, ali po košarci nikad nije bila. Do unazad cca. 19-20 godina. Sve se promijenilo kada je 1998. iz Würzburga u Texas došao naoko nezgrapni, 213 cm visoki Bavarac slavenskog prezimena.

Krajem '90-ih bio je raritet, Nijemac u NBA-ju. Raritet, a istodobno anonimus. Danas Amerikanci i cijeli svijet prije nego što mu izgovore ime i prezime kažu 'veliki'. Veliki Dirk Nowitzki! Ne samo jedan od najboljih u povijesti Dallas Mavericksa nego jedan od najboljih i - točka.

File Photo: Mavericks

Velik po svemu što je u košarci napravio, a utoliko veći jer ne zaboravlja velikane koji su na istoj sceni bili prije njega, a pomaže klincima koji sada žele njegovim stopama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijekom All Star vikenda na koji je došao s posebnom pozivnicom komesara lige novinari su ga nazvali najvećim europskim košarkašem svih vremena.

NBA: All Star-Media Day

- Ne smijem i nikada neću zaboraviti tolike sjajne igrače koji su meni utrli put. Dražen Petrović, Toni Kukoč, Vlade Divac… Europljani, a klase - govorio je prvi europski košarkaš izabran u startnu All Star petorku i prvi Europljanin sa MVP nagradom.

- Među velikanima su i neki mojih godina poput Paua Gasola, ali sad ih ima još više (njegov suigrač Luka Dončić, nap.a). I ovim dečkima danas samo je nebo granica. A ja... Od Njemačke prije dva desetljeća do Dallasa i NBA naslova, MVP-ja finala, MVP-ja sezone, 14 All Star nastupa... Luda vožnja je ovo bila! - rekao je Nowitzki.

NBA: Detroit Pistons at Dallas Mavericks

Najbolji europski košarkaš svih vremena je status oko kojeg će uvijek biti rasprave i različitih mišljenja, ukusa, procjena. Ali najbolji Europljanin ikad u NBA... O tome nitko normalan ni ne počinje raspravu!

Na tom je tronu samo Dirk Nowitzki, po svim mogućim inidividualnim i kolektivnim kriterijima. Ovo mu je oproštajna sezona. A u Dallasu žezlo predaje novom europskom NBA-wunderkindu, slovenskome košarkaškom čudu Luki Dončiću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu