Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ja protiv supruge, to je bilo baš čudno: Hrvatice na Francusku

Ja protiv supruge, to je bilo baš čudno: Hrvatice na Francusku

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u osmini finala Europskog prvenstva igrat će protiv Francuske u nedjelju od 17 sati u Beogradu. A izbornik Daniele Santarelli osvrnuo se na prvi krug u Zadru

VIDEO

Nakon poraza od reprezentacije Italije, izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli i njegove igračice ocjenjuju da su na EuroVolley 2021 ostvarili cilj. 

- Početkom ljeta imali smo cilj, a on je bio stići do drugog mjesta u skupini. Po mom mišljenju ovo je naš najbolji rezultat. Ovo je realnost, pokazali smo našu igru. Naš cilj bio je stići do prvog mjesta između ekipa koje nisu na najboljem nivou. To smo i ostvarili te smo sretni zbog toga. Pobjeđivali smo bez izgubljenog seta ekipe koje nisu na najvišem nivou igre - rekao je Santarelli.

Pokretanje videa...

00:36

S druge strane stajala je Monica de Gennaro, njegova supruga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Atmosfera je bila čudna jer su u suparničkom timu moja supruga te moj najbolji prijatelj, trener talijanske reprezentacije. Nije nam bilo lako - dodao je.

Hrvatska je na EuroVolley 2021 bila u skupini C kojoj je domaćin Hrvatska i Grad Zadar.

- Sretni smo ovim krugom natjecanja jer smo pokazali neke zaista dobre trenutke u igri. No, neke naše pogreške su kontinuirane. Ukoliko želimo biti na boljoj razini, moramo igrati s ekipama koje su na višoj razini igre od naše. Jučerašnji poraz od Italije teško smo prihvatili jer nije lako izgubiti nakon četiri uzastopne pobjede. Italija je u zaista u najboljoj formi i sretni smo što smo imali mogućnost odigrati s njima meč. Naš posao nije gotov. Moramo odigrati važan meč protiv Rusije u nastavku natjecanja. Počinjemo se fokusirati na njih koji su također jaka ekipa. Ponosni smo i sretni ovime što smo do sada pokazali, no imamo još dosta posla - dodao je hrvatski izbornik.

Hrvatske odbojkašice već sutra nastavljaju svoj put k što boljem plasmanu te putuju za Beograd na nastavak EuroVolley 2021.

- Od početka ljeta pa kroz cijelu Zlatnu europsku ligu, koja nam je bila jako dobra priprema za EuroVolley 2021, cilj nam je bio drugo mjesto u skupini. To smo i ostvarili - složila se s izbornikom kapetanica Samanta Fabris. 

- Znali smo od početka da je Italija na jednom višem nivou od svih ekipa koje su u našoj skupini. To su i pokazale, iako su došle malo demoralizirane nakon Olimpijskih igara. No, ova grupa poslužila im je za povratiti samopouzdanje koje im je nedostajalo. Mi smo zadovoljni i spremamo se za dalje. Ponosna sam na svoju ekipu. Sretna sam da sam upravo s njima mogla dijeliti sve. Moram pohvaliti sve igračice. Ima igračica u ekipi kojima je ovo prvo veliko europsko natjecanje i prvenstvo na kojem igraju te koje su po prvi put na ovakvom ozbiljnom reprezentativnom natjecanju. Dobro sam odradile prvi dio te smo sretne jer vidimo da imamo mjesta za dodatni napredak. Znam da možemo još bolje i na tome još radimo - dodala je.

Utakmice osmine finala igraju se u nedjelju u Beogradu i Hrvatska će za suparnika imati trećeplasiranu reprezentaciju skupine A, Francusku. Ta je utakmica na rasporedu od 17 sati. Hrvatice su po kladionicama velike favoritkinje (koeficijent 1,30, na Francusku 3,40). Prođu li, u četvrtfinalu u srijedu mogle bi na Srpkinje koje prvo trebaju eliminirati Mađarsku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj