Obavijesti

Sport

Komentari 132

'Ja sam američki kečer i u ring ulazim dok mi svira Thompson'

'Ja sam američki kečer i u ring ulazim dok mi svira Thompson'

GENI KAMENI Nikad neću zaboraviti dan kad sam s hrvatskom zastavom ušao u ring. Nosim zastavu, predstavljam obitelj, sebe i domovinu, priča nam Mario Bokara (40), američki kečer hrvatskih korijena

VIDEO

Poseban je to osjećaj, kad ogrnut hrvatskom zastavom koračam prema ringu, a u pozadini svira Thompson. To me pokreće, taj adrenalin i strast za ovime čime se bavim, pričao nam je Mario Bokara (40), američki kečer hrvatskih korijena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

A bavi se profesionalnim hrvanjem ili, kako to zovu Americanci, 'professional wrestling', uprizorenom borbom kojoj je cilj samo jedno, zabaviti ljude. No da bi to napravio trenira jednako žestoko kao i MMA borci.

Dok Thompson svira, on udara

Mariju Bokari, kao i ostalima u njegovoj branši, kruna karijere bila bi nastup u WWE i WrestleMania.

No ide ide korak po korak.

- Nije me strah raditi, nije me strah preznojiti se i gurati sebe dalje nego što se moj protivnik voljan gurati, Mario Bokara se ne boji, Mario Bokara je neustrašiv - pričao nam je američki profesionalni hrvač, dok je u pozadini promotivnog videa svirala Thompsonova pjesma "Dolazak Hrvata", a na zidu stajala hrvatska zastava.

 

Hrvatska je prekrasna, htio bih se vratiti

Idoli su mu Hulk Hogan, Bret Hart, Trople H, ali najveći, onaj zbog kojeg je odlučio postati hrvač, bio je legendarni Shawn Michaels.

- Još kao klinac znao sam da ću se ovime baviti. Samo sam to htio i o tome sanjao. S mečevima sam počeo kao dijete u amaterskim predstavama. U profesionalce sam prešao s 19 godina - dodaje Mario, čiji je otac iz Privlake kraj Zadra.

Dolazak u domovinu kao prekretnica

- Došao je u SAD i oženio se mojom majkom. Strine, stričevi i rođaci svi još žive u Hrvatskoj - priča Mario, koji je prije pet godina posjetio Hrvatsku.

Bio mu je to drugi posjet Hrvatskoj. Prvoga se ne sjeća jer je bio premali. I ovaj mu je promijenio život. Došao je u teškom stanju, ozlijeđen, gotovo na prekretnici karijere.

- Odlučio sam doći i malo po malo počeo sam učiti jezik. U to vrijeme imao sam tešku ozljedu vrata, počeo sam gubiti osjet u rukama. No odlučio sam da ću uspjeti i uspio sam - dodaje Mario, koji je u dvorani gdje trenira izvijestio hrvatske zastave.

Croatian Sensation

Amerikanci ga zovu Croatian Sensation, a 2017. godine, kada smo razgovarali, dobio je šansu koju je čekao cijeli život. Bio je na predstavi Impact Wrestlinga na Floridi.

Ovo sam čekao cijeli život

Radi se o jednoj od većih organizacija koja diljem Sjedinjenih Američkih Država emitira borbe kečera, a Mario je bio jedna od zvijezda koja je sudjelovala u snimanju novih emisija.

- Čekao sam ovo cijeli život! Šansu da pokažem svijetu što mogu. Izašao sam u ring, predstavio sam svoju obitelj i domovinu.

Pamtim kad sam prvi put ušao u ring sa zastavom

- Ugrabio sam šansu koju sam čekao i za koju sam se pripremao otkako se bavim hrvanjem. Osjećam da sam odradio sjajan posao - govorio je nakon priredbe Mario, kojeg je na putu prema ringu pratila Thompsonova pjesma 'Dolazak Hrvata'.

Hod prema ringu bez hrvatske zastave ne može ni zamisliti.

- Nikad neću zaboraviti dan kad sam s hrvatskom zastavom ušao u ring, posebno na ovoj posljednjoj predstavi. Bio sam počašćen. Htio bih da 'wrestling' bude popularan i u Hrvatskoj, tu sam ako treba. Pomoći ću i napraviti sve da tako bude. Uostalom, ja bih htio predstavljati Hrvatsku - dodao je.

 

Thompson mi je dao dopuštenje za pjesmu

U Thompsonovu pjesmu zaljubio se u prvom taktu.

- Prvi put sam je čuo dok sam bio u Hrvatskoj. To je bila iskra koja je zapalila sve. Čim sam je čuo, znao sam da je to 'ona' pjesma. To je to, to je moja ratna pjesma, himna koja prožima moj karakter - priča nam američki Hrvat i dodaje:

- Kad je čujem, postajem 'zvijer'. To je kao da sam u drugom svijetu. Naježim se čim je čujem. Bude jako emocionalno, sa zastavom i uz tu pjesmu. Thompson i njegov tim blagoslovili su moj izbor. Dopustili su mi da je koristim uoči mečeva.

- Zahvalan sam što sam uopće dobio šansu u Impactu. Sve što sam radio dosad pripremalo me za to. Ostao sam ponizan i zahvalan na ovoj šansi koju sam dobio. Trenirao sam žestoko cijeli život. Nekako sam razmišljao da je bolje biti pripremljen čak i ako šansa ne dođe, nego je propustiti kad dođe, a da nisam bio spreman. Ja sam bio. I obožavam ovo što radim - kaže nam Mario.

U siječnju 2018. operirao je križni ligament i mensik, a borilački nadimci su mu Mo Sexton, Mo Sexy i Mo Sextyn. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom