Sport

Komentari 0

Jadran srušio Primorje u Rijeci, a Solaris bolji od Mornara...

Jadran srušio Primorje u Rijeci, a Solaris bolji od Mornara...

Druga dva četvrtfinalna para su dubrovački Jug AO i makarski Galeb, te splitski POŠK i zagrebačka Mladost. Zbog smanjenja troškova putovanja, Galeb će obje utakmice igrati u Dubrovniku...

Nakon višemjesečne korona-pauze nastavljena su vaterpolska natjecanja u našoj zemlji, i to prvim četvrtfinalnim utakmicama prvenstva Hrvatske u kojima su u srijedu slavili splitski Jadran i šibenski Solaris

Na riječkoj Kantridi Primorje EB je poraženo od Jadrana sa 9-13 (1-3, 3-3, 3-3, 2-4), a u redovima gostiju najefikasniji je bio Antonio Dužević sa četiri pogotka, dok su Ante Visković i Marin Delić zabili po dva. Kod Primorja Tin Brubnjak, Sven Augusti, Lovro Paparić i Bojan Car postigli su po dva gola. 

 U Šibeniku je Solaris uvjerljivo pobijedio splitski Mornar sa 14-5 (5-2, 2-1, 4-1, 3-1), a domaćine je predvodio Andrija Vlahović sa pet golova, a efikasan je bio i Roko Pelicarić sa tri.  U ekipi Mornara vrijedi istaknuti Marina Bana, koji je dva puta zatresao mrežu.

 Uzvratne utakmice na rasporedu su u subotu u Splitu i tada ćemo znati tko je prošao dalje.

Druga dva četvrtfinalna para su dubrovački Jug AO i makarski Galeb, te splitski POŠK i zagrebačka Mladost. Zbog smanjenja troškova putovanja i organizacija utakmica Galeb iz Makarske će oba četvrtfinalna susreta odigrati na bazenu u Gružu, s tim što će u četvrtak, 25. lipnja, biti domaćin, dok bi se druga utakmica igrala sutradan na istom bazenu. Iz istih razloga i splitski POŠK će obje četvrtfinalne utakmice protiv Mladosti odigrati u bazenu na Savi, i to prvu u petak, a uzvrat u subotu.

Najčitaniji članci