Obavijesti

Sport

Komentari 18

Jakirović: Lillu treba pokazati da mi možemo. Čabraja otkrio kakva je Kačavendina ozljeda

Jakirović: Lillu treba pokazati da mi možemo. Čabraja otkrio kakva je Kačavendina ozljeda

Ne smiješ im dopustiti ni milimetar prostora. Jako stišću, puni su kvalitete. Meni je samo bitno da mi budemo hrabri. Trebamo znati izaći iz tog njihovog strašno dobrog presinga, kaže riječki strateg

VIDEO

Još jedna divna riječka nogometna večer, još jedna fešta igrača i navijača nakon pobjede, još jedno skandiranje iz pet tisuća grla: 'Dajte Lille da se i-gra-mo, i-gra-mo, i-gra-moo-ooo'!

Uz jako puno napora, protiv Lokomotive koja je u prvom poluvremenu čak i bila bolji protivnik, ali... Nema genijalno gromovitu genijalnu ljevicu Marca Pašalića na svom raspolaganju. I ovakvu publiku kao vjetar u jedra. I klupu s koje ulaze igrači kao što su Djouahra, Hodža, Ilinković...

Statistika utakmice Rijeka - Lokomotiva

Sergej Jakirović djelovao je umoran i - prezadovoljan nakon što je Rijeka s 2-1 pobijedila Lokomotivu u 5. kolu HNL-a.

- Čestitam dečkima na jednoj stvarno jako dobroj utakmici, kombinatorici, želji i htijenju. Nije bilo nimalo lako. Čak smo i dobro ušli pa nas je nakratko presjekao taj gol. Kad je Paša zabio taj gol vratili smo se i zaslužili pobjedu, imali i sreće kod Kulenovićeve grede. Jako mi je drago što je Nais zabio gol.

Rijeka je bila baš na vašu sliku i priliku. Žestoka borba do zadnje sekunde i ogromna želja za pobjedom.

- Stalno ponavljam da hoću momčad u kojoj igrači pomažu jedno drugom, u kojoj svi dišu kao jedan. Uz čudesnu podršku s tribina. I to sve imam i zbog toga sam presretan. I jako mi je drago što su igrači s klupe donijeli taj dodatni impuls koji želimo.

Rijeka: Nogometaši Rijeke odradili su trening

- Banda i Dilaver? Sutra idu 'na magnet' pa ćemo vidjeti. Da, iskusni i klasni igrači koji su najdragocjeniji baš za takve utakmice kakva nas čeka u Francuskoj, ali vidjet ćemo... Protiv više sile se ne može.

Slijedi okršaj s Lilleom u playoffu Konferencijske lige. Teško gostovanje u Francuskoj.

- Ne smiješ im dopustiti ni milimetar prostora. Jako stišću, puni su kvalitete. Meni je samo bitno da mi budemo hrabri, da znamo zadržati posjed i da im damo do znanja kako im možemo priprijetiti. Trebamo znati izaći iz tog njihovog strašno dobrog presinga, kad to probiješ onda im ideš na zadnju liniju - rekao je 'Profa Jakir'.

Silvijo Čabraja bio je, logično, razočaran konačnim ishodom, ali kao uvijek: maksimalno realan u osvrtu na utakmicu.

- Čestitke Rijeci na pobjedi. Publika je mogla uživati i u Rijekinom i u našem nogometu, u odličnoj utakmici - pričao je trener Lokomotive.

Lukas Kačavenda je na pragu odlaska u Dinamo, a na Rujevici se opet ozlijedio.

- Dobro smo otvorili utakmicu, do izlaska Kačavende bili možda čak i bolji. On se žalio na povredu kuka pa smo ga mijenjali.
Rijeka nam je stvarala probleme iz prekida.

Zagreb: Lokomotiva i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

- Na našu žalost nismo se vratili iz negativnog rezultata, Rijeka je jaka i znala je naći put do pobjede. Drugi gol ide na dušu Čavline? I meni se tako činilo s klupe, ali to je dečko 2002. godište, moramo to istrpjeti, to je jednostavno tako.

Čabraja je u posljednjim trenucima dao sve u napad. Pa što bude.

- Gurnuo sam sve od napadača što imamo, imali smo i prilike, naravno imala ih je i Rijeka. Mi smo primili 2 gola s 18 metara... I izgubili. Kad povučeš momčad na 20 metara od svog gola onda 90 minuta strepiš, a ovako ideš po gol pa što bude. U mojoj momčadi su sve mladi igrači koje se moraju naučiti igrati nogomet, a ja ih neću učiti da igraju da bi se branili - rekao je Čabraja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti