Obavijesti

Sport

Komentari 104

Jakirović nakon slavlja: 'Guram Hoxhu da igra kao u Belupu, a malo smo djelovali ispuhano'

Jakirović nakon slavlja: 'Guram Hoxhu da igra kao u Belupu, a malo smo djelovali ispuhano'

Igra Živkovića? On je 2004. godište, uz sebe treba iskusnije igrače, ali ne mogu oni donositi odluke za njega. Zadovoljan sam angažmanom igrača, nije ni njima lako, rekao je Jakirović

VIDEO

Odigrali smo dobru utakmicu do te 70. minute kad je bio penal za treći gol Dinama. Imali smo par šansi u prvom dijelu, nismo zabili, a presudio je taj penal. Ali i ulazak prvotimaca Dinama koji su odigrali odličnu utakmicu. Prelako smo primili golove, moramo biti bolji u obrani, a bili smo opasni u vezi i napadu. Imamo Rijeku u subotu koja igra odlično i bori se za prvaka, nadam se da će se neki ozlijeđeni igrači vratiti s kartoniranima. Nismo imali igrača pa smo stavili juniore na klupu, a neki su reprezentativci Hrvatske pa im polako dajemo priliku da se pokažu, rekao je nakon utakmice Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa čija je momčad izgubila kod Dinama (5-2).

Potez koji je odveo utakmicu na stranu domaćih napravio je trener Sergej Jakirović. Uveo je neke prvotimce, koje je doduše htio odmoriti, ali oni su mu donijeli pobjedu.

VIDEO Golijada na Maksimiru: Kulenović i Baturina zaustavili veliki povratak Slaven Belupa
VIDEO Golijada na Maksimiru: Kulenović i Baturina zaustavili veliki povratak Slaven Belupa

- Ušli smo jako dobro u utakmicu, poveli 2-0 pa im poklonili gol. Slaven je više riskirao prema naprijed, mi smo olako gubili dodavanja i unijeli nervozu u igru. Nisam bio zadovoljan pritiskom na posjed Belupa, onda smo napravili kardinalnu grešku i dobili gol za 2-2. Nisam htio ubacivati neke igrače, ali smo morali jer ne smijemo prosipati bodove. Na kraju 'sigurna' pobjeda, ali bilo je neizvjesno - rekao je Jakirović pa se osvrnuo na igrače koji su dobili priliku protiv 'farmaceuta':

- Očekivao sam jaču energiju, da ćemo biti bolji u svim segmentima. Nismo to dobili, koji je razlog ne znam, ali moramo rotirati ili ćemo puknuti. Trebamo izbjegavati stvari koje smo radili kako bi mirno priveli utakmicu kraju.

Slijedi im utakmica protiv grčkog PAOK-a Konferencijskoj ligi, a 'modri' odlaze braniti prednost od dva gola (2-0).

Zagreb: Dinamo nadmoćno pobijedio Slaven 5 - 2

- Od sutra se okrećemo toj utakmici, maksimalno ćemo sve analizirati. Znamo da će biti nabrijana atmosfera, a mi moramo napraviti sve da ostvarimo cilj i prođemo dalje. Rudeš je u nedjelju, igramo u Kranjčevićevoj na terenu koji nije u optimalnom stanju. Moramo napraviti sve da uzmemo tri boda. 

Dinamo je dobio novog predsjednika, a riječ je o klupskoj legendi Velimiru Zajecu koji je naslijedio Mirka Barišića.

- Čestitam gospodinu Velimiru Zajecu na pobjedu, želim mu puno zdravlja i sreće i da nastavimo putem kojim je Dinamo išao, možda i bolje. Zahvaljujem se sad već bivšem predsjedniku Barišiću na potpori i podršci koji je davao kad smo bili tu - rekao je Jakirović.

Na stoperskoj je poziciji igrao mladi Moreno Živković (19) kojeg su 'modri povukli' iz Lokomotive.

Baturina jedini pokazao klasu! Pričuve se nisu previše iskazale, rezultat puno bolji od same igre
Baturina jedini pokazao klasu! Pričuve se nisu previše iskazale, rezultat puno bolji od same igre

- Igra Živkovića? On je 2004. godište, uz sebe treba iskusnije igrače, ali ne mogu oni donositi odluke za njega. Zadovoljan sam angažmanom igrača, u nekim trenucima smo djelovali ispuhano. Nije ni njima lako, četiri zamjene smo napravili u odnosu na PAOK, ubacili neke nove igrače, nema nas puno. Puno imamo rekonvalescenta u momčadi, u prvenstvu i dođemo do brojke od 23 igrača, u Europi je puno manje. Planirao sam drugačije zamjene, ali je rezultat bio takav pa smo morali reagirati.

Baturina je nudio loptu Hoxhi kod drugog penala, ali Kosovar nije želio pucati...

- Nisam to vidio, on ima podršku svih nas. Možda moju i malo previše. Guram ga da riskira, želim da ide u dribling, da igra kao u Slaven Belupu. Baturina je izveo prvi penal u karijeri, dobro ga je šutirao. Izostanci? Ogiwara je počeo trenirati, vjerojatno će biti spreman u četvrtak, Bulat za sad trči samo pravocrtno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 104

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović