Obavijesti

Sport

Komentari 40

Jakirović: Nestvarno, kao da su svi jedva čekali da potonemo. Selahi? Pa u Rijeci su rekli sve

Jakirović: Nestvarno, kao da su svi jedva čekali da potonemo. Selahi? Pa u Rijeci su rekli sve

Petković je zabio majstoriju, a jako mi je drago zbog Hoxhe, prošao je kroz svašta otkako je došao u Dinamo. Još smo jednom pokazali da je najbolja momčad, sedmi je put u nizu Dinamo dobio u Rijeci, kazao je trener Dinama

VIDEO

Prvo poluvrijeme nismo izgledali dobro, Rijeka je uzimala "druge lopte". Previše smo bili razvučeni. Na poluvremenu smo promijenili sustav, presjekao nas je penal. Međutim, momčad je tu pokazala ogromnu mentalnu snagu. Jako mi je drago zbog Arbera Hoxhe, te će mu značiti za samopouzdanje. Ogromna tri boda u direktnom dvoboju, korak smo bliže cilju, rekao je Sergej Jakirović.

Trener Dinama na Rujevici je došao vjerojatno do ključne pobjede na putu do titule (2-1).

- Kolega Sopić najavio je derbi i opisao Rujevicu kako samo on zna. Rujevica daje ogromnu energiju na momčadi, ali Dinamo je danas i sedmi put u nizu uspio pobijediti u Rijeci - nastavio je trener Dinama za MAXSport.

Hoxha je konačno zabio...

- Dugo smo ga skautirali. Imali smo tri opcije za tu poziciju jer nam je to najviše bilo isplativo. A igrači izvana, to je bilo bubanje cifri. Jako je brz igrač, motoričan. Momčad ga stalno bodri. Uspio je zabiti odlučujući gol.

Vrlo ste blizu da ispišete veliku priču.

- Djeluje mi to sve nestvarno. Neki kao da su jedva čekali da Dinamo potone. To je tako kad si godinama dominantan, to je ljudski i prirodno. Dinamo je pokazao još jednom da je najbolja momčad.

Komentar na suca? Tražili ste crveni za Lindona Selahija?

- Penal je čist, zakašnjela reakcija Pierre-Gabriela. Drugi žuti za Selahija? Vidjeli ste reakciju Rijekine klupe koja ga je odmah izvadila, to je reklo sve.

Kako ste doživjeli golove?

- Više smo imali posjeda, možda nismo imali izrazitih prilika... Petković je zabio majstoriju, a jako mi je drago zbog Hoxhe, prošao je kroz svašta otkako je došao u Dinamo, ovo će mu pomoći za samopouzdanje.

Ostale su još tri utakmice u prvenstvu i finale Kupa?

- Devet bodova je još u igri, dolazi nam Osijek koji je u uzlaznoj putanji. Što se tiče Kupa, to je između utakmica, danas smo vidjeli kako je teško na Rujevici, moramo se pripremiti...

Duga i teška sezona, ali sada ste pobijedili devet u nizu u HNL-u...

- Ova momčad je uvijek imala kvalitetu, igrali smo preveliki broj utakmica, svaka tri ili četiri dana. Sad smo uhvatili ritam treninga i ušli u sjajan niz. Mogu samo poželjeti da se to nastavi - zaključio je Jakirović.

Sučić: Znam kroz što smo sve prošli

- Znali smo da će biti teško. Bilo je normalno da će Rijeka ići na pobjedu. Neću se praviti pametan, i mi smo došli pobijediti, nedostajalo je malo igre na početku, ali takav je nogomet. Majstorija Brune, i Hoxha je zabio prelijep gol. Došli smo po tri boda, to smo i uzeli. Idemo u Zagreb s plus četiri... Sad je baš lijepa prednost, drago mi je radi cijelog kluba, znam kroz što smo sve prošli, pokazali smo karakter. Nadam se da ćemo na kraju slaviti titulu - rekao je veznjak Dinama Petar Sučić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu