Obavijesti

Sport

Komentari 48

Jakirović otpisao još petoricu: Halilović i Vrančić mogu otići!

Jakirović otpisao još petoricu:  Halilović i Vrančić mogu otići!
3

Utakmicu u Gradskom vrtu (Osijek - Rijeka 1-1) počela su samo tri nova igrača. U startnih 11 Frigan, Hodža i Galešić, na klupi Liber i Simčić, koji su dobili određenu minutažu, te Gajzler, Babić, Smolčić i Dujmović

VIDEO

Rijeka pred povratkom u baš punu formu s tečnom igrom prema naprijed i povratkom u vrh hrvatskog nogometa ima još o-ho-ho dalek put pred sobom. Remi u Gradskom vrtu (1-1, strijelac Matija Frigan iz penala) u prvih je 25 minuta ponudio horor-sjećanje na otužna jesenska izdanja, ali: naporan rad se uvijek isplati.

Malo-pomalo 'bijeli' su postali ravnopravan, a onda i dominantan oponent Osijeku. I to bez ozlijeđenih Mitrovića, Djouahre, Bogojevića, Gode...  I s tek nedavno pristiglim pojačanjima Bandom i Veigom koji su bili na klupi; Zambijac Emmanuel Banda je i debitirao, od 89'.

Bušnja, Solano, D.Pavlović, M.Pavlović, Karrica i Merkulov traže nove klubove i nisu u planovima riječke struke, a za vikend su im se pridružila još petorica. Jakirović više ne računa na Halilovića, Vrančića, Djuričina, Alvareza i Vlasenka! Sad i oni treniraju odvojeno i na njih Rijeka više ne računa.

POGLEDAJTE VIDEO: Osmijeh navijača

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

rijeka brod 00:10

Još uvijek je protivnik bio bolji u više duela (55:49), još uvijek nije bilo normalne preciznosti u zadnjem pasu (jako težak teren vjerojatno je glavni uzročnik), još uvijek u obrambenom dijelu priče zna biti nedopustivih 'time-outova' (dva izgubljena zračna duela nakon Osijekovog kornera i gol primljen s pet metara), ali - pozitive je daleko više. Posebno ako prvo kolo nastavka uspoređujemo s onim negledljivim jesenskim izdanjima.

A uz ravnopravni fajt prsa o prsa sa Osijekom i osvojeni bod pored Drave (nakon 1512 dana!), od pluseva u Gradskom vrtu posebno se ističu dva momenta:

1. u startnih 11 bila su trojica igrača i vlastite nogometne Akademije (Frigan, Hodža i Galešić), a među pričuvama bila su još šestorica iz Ri-omladinskog pogona (Liber i Simčić koji su dobili određenu minutažu + Gajzler, Babić, Smolčić i Dujmović

2. utakmicu su počela samo tri nova igrača (Dilaver, Marin i Janković), a svi ostali bili su iz jesenskog rostera i "odjednom" su mogli trčati i boriti se i u žestoko zahtjevnim uvjetima za igru; zato što oni koji to iz bilo kojeg razloga ne mogu ili ne žele nisu bili - ni na klupi, bez obzira na 'veličinu' imena ili količinu talenta

Vratila se jaka Rijeka! Osijek je dobar, ali - Jakirović zna posao
Vratila se jaka Rijeka! Osijek je dobar, ali - Jakirović zna posao

Jedan dodatni, ali stalni i neizbježni 'minus' istaknuo je sam novi glavni trener Sergej Jakirović: Rijeka do kraja prijelaznog roka može ostati bez bilo kojeg od svojih najskupljih igrača, šef je bez ikakve zadrške i poimence nabrojao one za koje postoji najveći i konkretan i interes (*Frigan, Vukčević, Hodža, Selahi, Ampem).

Vidjet ćemo kako će momčad reagirati na ne-snježne uvjete sljedeće subote kod Šibenika na Šubićevcu, a onda i kako će 5. veljače odigrati kontra Hajduka na Poljudu, ali... Već je Osijek pokazao kako je ovo nova i - bolja Rijeka.

Pripreme su bile 'ubijačina', ali bolje da 'kukaju' igrači nego mi
Pripreme su bile 'ubijačina', ali bolje da 'kukaju' igrači nego mi

Nogometni temelji su tu. Ekipa ima snage, uigrana je, a kriteriji za mjesto u početnom sastavu su: najpošteniji mogući. Ili si 100% spreman i taktičkom disciplinom u funkciji momčadi ili te jednostavno nema u kadru.

Jakirović je stvorio Rijeku sa svojim jasnim i apsolutnom logičnim trenerskim potpisom. Ono što nedostaje (naravno, uz uvjet da nitko ne ode) je jedan baš pravi, istinski zadnji vezni. Frajer koji će i staturom i taktičkim navikama te igračkom inteligencijom prirođenom toj poziciji biti brana ispred obrane. Donijeti sigurnost kakvu je npr. iskusnik Emil Dilaver donio užoj obrani. Možda to bude baš Emmanuel Banda koji je već upisao prve minute i za kojeg šef ima samo - riječi hvale!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz