Obavijesti

Sport

Komentari 37

Jakirović: Rijeci želim prebaciti mentalitet iz Zrinjskog. Sopić: Netko gore ne da da zabijemo

Jakirović: Rijeci želim prebaciti mentalitet iz Zrinjskog. Sopić: Netko gore ne da da zabijemo

Inače kada odem iz kluba ostanem u jako dobrim odnosima. Čuješ se s ljudima, normalno... Ima tu još četiri, pet igrača iz moje ere. Pratim Goricu i želim im da igraju ovako kao danas, kaže trener Rijeke

VIDEO

Čestitao bih objema ekipama na dobroj utakmici koja je ponudila svega i svačega. Od dobrih šansi do nestvarnih promašaja i s jedne i s druge strane i dobrih reakcija golmana. Utakmica je bila stvarno otvorena, pogotovo kada smo mi poveli iz jedanaesterca. Onda je Gorica čak u tom momentu više preuzela, ovaj, u igri, više zariskirala. Uspješno su se obranili i imali nekoliko jako dobrih napada. Na kraju, ja mislim za bar jedan gol smo bili bolji, rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović nakon pobjede nad Goricom 2-0 na Rujevici u zadnjem susretu 21. kola HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Rijeka je drugačija nego u prvoj polusezoni. Što je ključ uspjeha?

- Naporan i intenzivan rad, sigurno. Pripreme koje su jako dobro prošle. Sve što smo planirali smo nekako i realizirali. Dosta zdravih igrača, nismo imali većih problema. I naravno, mi koji smo došli iz Zrinjskog smo dvije godine većinom pobjeđivali i jednostavno želimo prebaciti mentalitet na svoje igrače. Da vjeruju svaki dan da je to moguće.

Susret Rijeke i Gorice u posljednjoj utakmici kola

Jeste li zadovoljni svime ili na nekim stvarima još treba raditi?

- Ima tu još dosta posla. Ali mislim da se vidi hijerarhija momčadi, vidi se glava i rep i zna se tko što točno radi. Mi imamo mladu momčad, možda to netko zaboravlja. Stvarno su mladi momci i sigurno će s utakmicama dalje biti bolji. Imate uspone i padove, ali za sada idemo kako treba. Htjeli smo se što prije stabilizirati, što prije otići od dolje, od pozicije koja je prijetila. Da se boriš za ostanak. Za sad idemo kako treba. Idemo utakmicu po utakmicu.

Sigurno vam je bilo emotivno igrati protiv Gorice.

- Nije mi lako, moram priznati. Dosta ljudi ja znam. Inače kada odem iz kluba ostanem u jako dobrim odnosima. Čuješ se s ljudima, normalno... Ima tu još četiri, pet igrača iz moje ere. Naravno da pratim Goricu i želim im da igraju ovako kao danas. S ovim pristupom... Vidio sam da su imali 18 prekršaja, mislim da će moći osvajati bodove.

Trener Gorice Željko Sopić mogao je biti zadovoljan igrom, ali ne i rezultatom.

- Pokazali smo više, ali napravili smo bespotreban penal. Nakon toga, jako je teško igrati na Rujevici protiv Rijeke da zadnja linija stoji na centru. Pokušali smo, sve smo dali za napad, ali netko gore ne da... Ne znam što bih više uopće rekao. Ne mogu se oteti dojmu da smo danas morali zabiti gol i okrenuti utakmicu, ali to je tako. Poslije je došlo do naše pogreške na lijevoj strani i Rijeka je zabila za 2-0. Što je bilo i za očekivati kada daš sve u napad. Jednostavno, neće pa neće.

Nevera s Kvarnera ne prestaje! Rijeka-Gorica: odlična utakmica
Nevera s Kvarnera ne prestaje! Rijeka-Gorica: odlična utakmica

Prvo poluvrijeme dosta podjednako, u drugom je Rijeka zabila. Idućih 20-ak minuta trajala je dominacija Gorice. Gdje je to bilo u prvom poluvremenu?

- Morate biti svjesni toga da se i Rijeku nešto pita. Došli smo na Rujevicu u nekom srednjem bloku, imali smo polupriličice u prvom poluvremenu. Nismo realizirali prekid u zadnjoj minuti. Radošević je dobro ukrotio Rijekine udarce. Na kraju smo jednostavno dobili gol iz penala i nakon toga smo se otvorili. Svjesno smo krenuli. Napravili smo taktičke promjene, krenuli u 4-4-2 i pokušali napraviti sve da zabijemo. Lopta je okrugla, ali u gol neće ući. Kao što sam već i rekao rad i samo rad i negdje će se početi vraćati jer ovo je veliki broj prilika koje nismo realizirali. Ovo su smjernice, kako smo se postavili. Nakon primljenog gola, možda malo prekasno, ali ovako želim da Gorica igra. Da idemo po gol i po pobjedu. Ne znam što bih vam rekao pametnije u ovom trenutku.

Susret Rijeke i Gorice u posljednjoj utakmici kola

Gorica sedmu utakmicu nije zabila.

- To pitanje me pitate već pet tjedana zaredom. Postoji mogućnost da je u meni problem. Postoji mogućnost da je problem u realizaciji. Ali znate kako kaže Guardiola? Kupiš onoga tamo u zadnjoj trećini i to je to. Ili trenirati. Trening, trening, trening i trening. Nema druge formule. Ja stvarno ne mogu svojim igračima reći da danas netko nije htio, da nije ostavio zadnji atom snage na terenu... Ali , nažalost, u ovom trenutku to nije dovoljno. Pričamo li o pomanjkanju sreće? Ne znam na koji način bih ovo sve sročio zato jer, u principu, shvatio bih da ne stvaramo nijednu šansu na utakmici. Nakon Rijekina gola imali smo dvije, tri dobre situacije gdje smo mogli okrenuti utakmicu u svoju korist. Naravno, moram biti realan i reći da je i Rijeka imala dvije, tri velike prilike u fazi kada smo se skroz otvorili. Ali to je tako, moraš ići "va banque" kada dobiješ gol. Bio je presudan za cijelu utakmicu. Čestitam Rijeci na pobjedi, a na nama je da stisnemo glave i idemo dalje.

Hoće li Gorica ostati u ligi?

- Ja ću sve napraviti da ostane, vjerojatno mislite da nisam normalan, to bi i ja mislio da sjedim na vašem mjestu, no postoje nekad utakmice gdje niste zadovoljni niti s bodovima, ali ja svojim igračima ne mogu ništa prigovoriti. Ne znam je li nas je netko
začarao ili što, stvaramo neke šanse, igrali smo na našem najljepšem stadionu protiv jedne jake Rijeke... Sad ja mogu doći i početi plakati ili reći da je sutra novi trening i raditi jače. Mislim da ću odabrati ovo drugo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi
Hajdukovac otkrio kako izgleda nakon nezgode na treningu, a to je i razlog što nije igrao u Puli
BIZARNA OZLJEDA

Hajdukovac otkrio kako izgleda nakon nezgode na treningu, a to je i razlog što nije igrao u Puli

Na jednom od treninga uoči Istre suigrač ga je nehotice pogodio prstom u oko, ogrebao mu rožnicu, a kako je oko prokrvarilo morao je hitno u bolnicu na pregled. Liječnik mu je zabranio sve aktivnosti sedam dana...