Obavijesti

Sport

Komentari 81

Jakirović: Teško mi sve pada, ne znam kad sam imao ovoliko poraza. Ne razmišljam o ostavci

Jakirović: Teško mi sve pada, ne znam kad sam imao ovoliko poraza. Ne razmišljam o ostavci
2

Protiv Viktorije Plzen smo izgubili kroz dva penala, a u zadnjoj utakmici smo zaslužili više, neke sudačke odluke su tamo utjecale na konačan rezultat, poručio je trener Dinama

VIDEO

Dinamo u četvrtak gostuje u Astani, a dan prije utakmice na press-konferenciji pojavili su se Sergej Jakirović i Mahir Emreli, koji je pričao samo na ruskom jeziku. No, Jakirović je bio širok i opsežan, najavio kako njegova momčad sutra ide u pohod po nova tri boda.

Pokretanje videa...

ulazak dinama na stadion 00:52

- Igrali smo nekoliko dobrih utakmica, ali štekala nam je realizacija, pogotovo jer nam je nedostajao Bruno Petković. U većini slučajeva je naša igra bila dobra, osim na gostovanju u Prištini, ali nismo realizirali svoje prilike. Tako da smo i dalje na tih pet golova koje smo zabili Astani u Maksimiru. Vjerujem da ćemo sutra biti uspješniji, igra nam samo pobjeda - kaže Sergej Jakirović, pa nastavlja:

- Putovanje je proteklo u najboljem redu, svi igrači koji su ovdje konkuriraju za utakmicu. S nama nisu samo igrači koji ne konkuriraju za Europu (Ademi i Theophile), te Drmić koji je otišao na jedan pregled u Njemačku. Dino Perić je s nama, trebao bi sutra igrati, spreman je za utakmicu. 

Jakirović: Ne razmišljam o odlasku 

Koliko vam je značila posljednja pobjeda protiv Osijeka?

- Ta pobjeda nam je došla u pravom trenutku, više nemamo pravo ni na jedan kiks. Zato sutra od prve sekunde idemo bez kalkulacija, svjesni smo da neće biti lako, ali želimo pobjedu. Igrali smo već tri puta s Astanom, svjesni smo da će ovo biti drugačija utakmica, ovo i Astani puno znači, imaju bod više od nas.

Astana: Mahir Emreli i Sergej Jakirović na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Astane

Svi su od Dinama očekivali više u Konferencijskoj ligi.

- Imali smo ozlijeđena četiri glavna igrača, a ovi koji su igrali, nisu bili na dobrom nivou. Imali smo dosta peha i šansi koje nismo realizirali. Prelagano smo dopuštali suparnicima golove, najviše u Prištini. Protiv Viktorije Plzen smo izgubili iz dva penala, a u zadnjoj utakmici smo zaslužili više, neke sudačke odluke su tamo utjecale na rezultat. Znamo da smo krojači svoje sudbine, s dvije pobjede imamo proljeće u Europi.

Koliko toga znate o Astani?

- Naravno da smo napravili kvalitetnu pripremu utakmice, pogotovo kad smo zadnji put igrali u Zagrebu. Čondrić je bio moj vratar u pretprošlom klubu, znam dobro i Tomasova i Lončara, to su sve naši igrači. Moramo biti jako dobri kako bismo anulirali njihove najbolje karike sutra.

Zagreb: Prva utakmica grupne faze UEFA Konferencijske lige, GNK Dinamo - Astana

Kazahstanske medije je zanimale su neke usporedbe Sergeja Jakirovića s Jürgenom Kloppom, ali i činjenica kako novi trener u Dinamu još nema uspjeha.

- Ja sam došao u Dinamo da bismo igrali još bolje, ali nisam zadovoljan našim rezultatima. Mogu biti zadovoljan igrom, ali trpi nam krajnji rezultat, pa nismo uspješni. Naravno da mi sve teško pada, ne mogu se sjetiti da sam u zadnja tri kluba imao toliko poraza. Možda sam ih u godinu i pol dana skupio toliko, ali to je iskustvo koje vas nadograđuje kao trenera. Vjerujem da ćemo izvući ovo do zimskog prijelaznog roka, pa na nekim deficitarnim pozicijama dovesti pojačanja. I odigrati bolje proljeće. Ne razmišljam o odlasku, svi u klubu znamo u kakvoj smo situaciji - završio je Jakirović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta
NEUNIŠTIVI MODRIĆ

VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta

Vidjeli smo taj potez na službenoj kameri, a sad se pojavila i snimka iz drugog kuta. Neuništivi Luka nastavlja pokazivati mlađim kolegama kako se 'gine' za momčad
VIDEO Rudešu nisu priznali gol, Joe Šimunić vrijeđao suce nakon utakmice: 'Smeće lopovsko!'
SAŽETAK UTAKMICE

VIDEO Rudešu nisu priznali gol, Joe Šimunić vrijeđao suce nakon utakmice: 'Smeće lopovsko!'

Nije hladan ostao ni bivši hrvatski reprezentativac, a danas predsjednik Rudeša Joe Šimunić kojeg je u službenom zapisniku prijavio sudac Dario Bel. Stoji kako ga je vrijeđao riječima 'p**ka vam materina lopovska'