Obavijesti

Sport

Komentari 39

Jakirović uoči ključne utakmice: Zajec mi je dao nekoliko savjeta

Jakirović uoči ključne utakmice: Zajec mi je dao nekoliko savjeta

Uzbuđen sam i sretan što sam se vratio. Proveo sam prekrasnih godinu i pol dana, igrali smo odličan nogomet, osjećao sam se izvrsno, rekao je Mišić kojeg su srdačno dočekali u Solunu

VIDEO

Samo jedna utakmica dijeli Dinamo od novog europskog četvrtfinala i ispisivanja još jedne bajke, ovaj put u Konferencijskoj ligi. Modri su u prvoj utakmici osmine finala na Maksimiru slavili protiv PAOK-a 2-0, a tu prednost pokušat će obraniti u četvrtak od 18.45 na krcatoj Toumbi u Solunu.

Pokretanje videa...

Zajec u Maksiju 00:38

Najvažniju utakmicu u sezoni najavili su trener Sergej Jakirović i Josip Mišić

- Mi ćemo morati imati energiju, isto kao i PAOK, jer će igrati energičnije nego u Zagrebu. Nećemo se braniti čitavu utakmicu, jer to nije u našem DNK, želimo posjed, ali moramo biti oprezni, pogotovo kad izgubimo loptu. Moramo biti koncentrirani, raditi sve kako treba, jer nas oni mogu ugroziti. Manje-više imamo isti kadar isti kadar kao i u prvoj utakmici. Priključio nam se Ogiwara u odnosu na Zagreb - rekao je trener Dinama.

Imate li dvojbe oko sastava?

- Mi smo standardizirali sastav, koristimo 13-14 igrača, imamo još jednu dvojbu, hoćemo li krenuti isto ili ćemo nešto mijenjati, odlučit ću na dan utakmice.

Solun: Konferencija za medije uoči uzvratnog susreta 1/8 finala UEFA Konferencijske lige PAOK i GNK Dinamo

Čeka vas paklena atmosfera na Toumbi, koliko će to utjecati na momčad?

- Uobičajeno. Skrenuli smo pažnju na to, iako je to individualna stvar, a ova momčad ima iskustva. Bez obzira na atmosferu mi smo 11 na 11, to će presuditi, odnos snaga na terenu.

Kakav PAOK očekujete?

- Očekujem da će PAOK preuzeti rizik u nekom trenutku utakmice. Kako god, moramo biti spremni na sve. Ako će pojačati ritam, moramo biti na istoj razini, bez obzira kad se to dogodilo.

Bez obzira na veliku prednost iz Zagreba, Dinamo mora biti oprezan u Solunu jer je ove sezone već jednom ispao iz Europe nakon što je na uzvrat došao s dva gola prednosti. Bilo je to protiv praške Sparte. Jesu li naučili nešto iz toga?

- Naravno da smo napredovali, svaka je utakmica priča za sebe. Ona se odvila loše od početka, nadam se da nećemo ponoviti istu priču. Nadam se da nećemo ponoviti greške, oni su opasniji nego kad imaju posjed. Oni su odigrali manje nego što znaju. Morat ćemo biti na boljoj razinu kako bismo ih zaustavili.

Zagreb: Dinamo i PAOK u 1/8 finala UEFA Konferencijske lige

Je li vam predsjednik Velimir Zajec dao neki savjet?

- Razgovarali smo, to je dnevna komunikacija, podijelio je iskustva, dao mišljenje. Volim čuti mišljenje, Zajec je dao nekoliko dobrih savjeta, svaka je informacija važna.

Grčki novinari i PAOK srdačno su dočekali Josipa Mišića koji je ostavio veliki trag u grčkom klubu. 

- Uzbuđen sam i sretan što sam se vratio. Proveo sam prekrasnih godinu i pol dana, igrali smo odličan nogomet, osjećao sam se izvrsno.

Što ste rekli suigračima o PAOK-u i atmosferi na stadionu?

- Više smo pričali o utakmici, da moramo biti pametni, paziti na prvih 10-15 minuta, jer će PAOK krenuti po pogodak. Pokušat ćemo se oduprijeti tome i dati sve od sebe da prođemo dalje.

Solun: Konferencija za medije uoči uzvratnog susreta 1/8 finala UEFA Konferencijske lige PAOK i GNK Dinamo

Dinamo ima veliku prednost uoči uzvrata.

- Na papiru izgleda dosta dobro, ali brzo se istopi, ako nisi oprezan. Bit ćemo pragmatični i dati sve od sebe da ne primimo gol.

Na kojem je stadionu bolja atmosfera, na Maksimiru ili Toumbi?

- Moram paziti što ću odgovoriti, haha. Fantastična je atmosfera na oba stadiona. Stariji su, ali oba imaju dušu. Mi koji izađemo na teren to znamo, možda ljudi to na prvu ne vide.

Zagreb: Slavlje igrača Dinama nakon 2:0 pobjede u prvom susuretu 1/8 finala UEFA Konferencijske lige protiv PAOK-a

Može li PAOK biti bolji nego u prvoj utakmici?

- Mogu puno bolje, odigrali su loše i protiv nas i protiv Arisa. Mi moramo biti bolji nego u Maksimiru, najbitnije, probati im uzeti posjed, što prije zabiti gol, bilo bi još lakše igrati. Da ne vjerujemo u prolaz, ne bismo ni došli ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju