Obavijesti

Sport

Komentari 101

Gustafsson: Želim Hajduk opet učiniti velikim! Lukša: Moramo iznad granica, mnogi će otpasti

Gustafsson: Želim Hajduk opet učiniti velikim! Lukša: Moramo iznad granica, mnogi će otpasti

Bili smo 17 bodova daleko od Europe i izgledalo je nemoguće, nedokučivo. Tražili smo trenera koji će zaustaviti pad, ako ništa, da ne dobivamo više poruke i gluposti koje smo zaslužili, rekao je predsjednik Hajduka

VIDEO

Zahvalio bih se bivšem treneru Tramezzaniju, ali i svim članovima stožera, igračima i zaposlenicima. Izazovna je bila polusezona, išli smo preko svojih granica, ali u idućem periodu to neće biti dovoljno. Svi ćemo morati i preko granica i na tom će putu mnogi otpadati, započeo je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić konferenciju za medije na kojoj se predstavio novi trener Jens Gustafsson.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Čestitam akademiji, juniorima na naslovu prvaka Hrvatske, to je naš prvi u zadnjih 9 godina u bilo kojoj kategoriji. Kadetima na Kupu, a nadam se da će i naši pioniri osvojiti naslov.

Pogled na sezonu?

- Bili smo 17 bodova daleko od Europe i izgledalo je nemoguće, nedokučivo. Tražili smo trenera koji će zaustaviti pad, ako ništa, da ne dobivamo više poruke i gluposti koje smo zaslužili. Morali smo stabilizirati klub, ostvarili smo cilj koji smo postavili pred Tramezzanija i na tome mu hvala.

Split: U 11. kolo Prve HNL-a sastali se Hajduk i Osijek

- Nadam se da se više nikad nećemo boriti za četvrto mesto. Trebaju nam dvije Europe da se stabiliziramo. Želimo grupnu fazu europskih natjecanja, boriti se za naslove. Bolje je postaviti veći cilj i neostvariti ga nego manji i ispuniti ga. Što ako ispadnemo u drugom pretkolu? Zapeti još više. Motivacija nije novac, mi želimo šest utakmica u Splitu, da to bude praznik. Da rade restorani, kafići, cestarine da se plaćaju i da oni, neka se ne uvrijede, koji skupljaju boce, da i oni profitiraju.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius elaborirao je izbor novog trenera.

Diplomirani psiholog preuzeo Hajduk: Gustafsson na Poljudu!
Diplomirani psiholog preuzeo Hajduk: Gustafsson na Poljudu!

- Tražili smo iskrenu osobu, sa znanjem, s osobinama koje trener Hajduka mora imati. U zadnjem klubu Norrköpingu, to nije samo moje mišljenje, odličan posao s mladim igračima, zadržao se dugo, četiri i pol godine, a u Halmstadsu tri i pol. To pokazuje da se na njega možete osloniti. Hajduk donosi još veći pritisak, a i treba napadačku igru, hajdučku igru na duge staze.

Gustafsson je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom za još jednu godinu.

- Jako sam sretan što sam stigao u ovaj grad i državu, gdje su navijači posebni. Bilo je nemoguće reći ne. Lagano se mogu adaptirati, takva sam osoba i htio bih ostati do kraja ugovora. Želim Hajduk opet učiniti velikim, da ljudi budu ponosni na Hajduk svaki dan - rekao je Šveđanin koji još nije definirao svoj stožer.

Josip Elez potpisao za Hajduk!
Josip Elez potpisao za Hajduk!

- Može izabrati jednog ili dvojicu pomoćnika, ali bit će s njim i naši treneri iz Akademije - dodao je Nikoličius.

Za kraj predsjednik Jakobušić.

- Sada više ne pričamo o novcu, a novca nema. Da, plasirali smo se u Europu, ali ništa nismo dobili, izazovi su isti. Pokazali smo stabilnost u vođenju kluba i da možemo. Moramo pomiriti razvijanje mladih igrača, da imamo stupove kao što su Kalinić i Livaja. To se čini nemogućim, ali nastojat ćemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu