Obavijesti

Sport

Komentari 7

Janica išla i bez štapa, a Ivica Kostelić gubio je za stotinku...

Janica išla i bez štapa, a Ivica Kostelić gubio je za stotinku...
4

Snježna kraljica vozi se već osmu godinu. Sljeme nažalost još nije dobilo hrvatskog pobjednika. U utorak je na rasporedu ženski slalom, a u četvrtak kreću muškarci

VIDEO

Umjesto pobjede pamtimo Janičine suze (2005. godina)

Prvi je put Janica nastupala pred svojim navijačima, na svom Sljemenu. Izvukla je i svoj sretni broj sedam, te su svi očekivali još jednu uvjerljivu pobjedu... No Jana je već u prvoj vožnji “zahaklala” vrata i završila utrku. Neutješno je plakala, razočarana nastupom na Sljemenu. Pobijedila je Finkinja Tanja Poutiainen te tako postala prva “snježna kraljica”. Nika Fleiss bila je 8., Ana Jelušić 9.

Janica do postolja i s jednim štapom (2006. godina)

Utrka na Sljemenu kao da nije bila suđena Janici Kostelić. Na 24. rođendan već na startu druge vožnje ostala je bez rukavice i štapa. Nezaštićenom je rukom razgrtala kolce na stazi i odvozila vjerojatno svoju najbolju utrku. Završila je treća, ali je na kraju sezone osvojila Veliki kristalni globus Svjetskoga kupa. Pobjedu na drugom izdanju Snježne kraljice odnijela je Austrijanka Marlies Schild, druga je bila Kathrin Zettel, Nika Fleis završila je na 12., a Ana Jelušić na 25. mjestu.

Ana Jelušić druga, Schild obranila titulu (2007. godina)

Ovo dugo neću zaboraviti. Bilo je nevjerojatno vidjeti razliku na semaforu, ozarena je lica govorila Ana Jelušić nakon što je osvojila drugo mjesto na Sljemenu 2007. godine. Ana je tada zaradila i 30.000 eura, što je bilo više nego što je zaradila u dotadašnjoj karijeri. Te je sezone pobijedila Austrijanka Marlies Schild i tako obranila titulu “snježne kraljice”, a treća je bila Šarka Zahrobska.

Neutješna Ana ‘gušila’ se u suzama (2008. godina)

Pod pritiskom uloge favoritkinje Ana Jelušić “slomila” se i već u prvoj vožnji izletjela sa staze. Utješiti ju nije mogla ni Janica Kostelić:

- Znam kako ti je. I ja sam doživjela istu sudbinu - govorila je Janica grleći Anu, koja nije mogla sakriti suze i očaj zbog ispadanja iz utrke. 

Te je sezone slavila Tanja Poutiainen i osvojila svoju drugu krunu snježne kraljice, a Marlies Schild bila je druga.

Skijaši debitirali, Ivica Kostelić drugi (2008. godina)

Cijelog ću života pamtiti ovaj dan, nevjerojatan je osjećaj skijati pred svojim navijačima. Atmosfera na Sljemenu je fenomenalna, ovakvog navijanja nema ni na jednom skijalištu na svijetu, govorio je Ivica Kostelić nakon što je 2008. godine doskijao do drugog mjesta na prvome muškom slalomu na “svom brdu”. Ostvario je dječački san, skijati na Sljemenu, i to mu je bila najveća nagrada. Pobjedu je odnio Austrijanac Mario Matt.

Ivica zaostao samo pet stotinki sekunde (2009. godina)

Iako je na Sljeme stigao nedovoljno oporavljen nakon ozljede ramena, Ivica Kostelić ponovio je uspjeh iz 2008. godine i osvojio drugo mjesto. U drugoj se vožnji “bacio na glavu”, sjurio niz Crveni spust u želji da napokon pobijedi pred svojim navijačima. Nažalost, ostao je “kratak” za samo pet stotinki, a slavio je Francuz Jean Baptiste Grange.

Naše djevojke nisu imale svoj dan... (2009. godina)

Pokušala sam sve, no jednostavno nije išlo, nemoćno je širila ruke Ana Jelušić nakon završetka Snježne kraljice 2009. godine. Završila je na 16. mjestu iako su svi očekivali najmanje postolje, a Nika Fleiss morala se zadovoljiti tek 19. mjestom. Najviše razloga za slavlje imala je Njemica Maria Riesch, koja je tada osvojila svoju prvu titulu “snježne kraljice”. 

Ana zbog astme jedva završila utrku (2010. godina)

Niti u jednom trenutku nisam mislila odustati, koliko god bio jak napadaj astme. Naviknula sam se na to, to je dio mog života, govorila je Ana Jelušić nakon što je 2010. na Snježnoj kraljici završila 11. Između dvije vožnje Ana je jedva dolazila do daha, dobila je i lijekove. No savjet liječnika da propusti drugu vožnju ipak nije poslušala jer “na Sljemenu se ne odustaje”. Pobjednica Snježne kraljice 2010. bila je Francuskinja Sandrine Aubert.

Pobjeda Tombina štićenika Razzolija (2010. godina)

Nastup Ivice Kostelića bio je upitan gotovo do početka utrke. Operacija koljena ostavila je traga, no naš najbolji skijaš svih vremena jednostavno nije mogao preskočiti utrku na Sljemenu. Nažalost, nije uspio ponoviti rezultat iz 2008. i 2009. Slavio je Talijan Giuliano Razzoli, kojeg je “pod svoje” uzeo slavni Alberto Tomba, a drugi je bio njegov sunarodnjak Moelgg.

Drugo mjesto kao da je suđeno Ivici (2011. godina)

Deset stotinki nedostajalo je Ivici Kosteliću da napokon pobijedi na Sljemenu. Brži je bio Andre Myhrer, slično kao i Ivica, veliki zaljubljenik u glazbu i vrhunski gitarist. Dečki su kraj sezone, kada je Ivica osvojio Veliki kristalni globus, začinili zajedničkom svirkom. Kod skijašica je slavila Marlies Schild, apsolutna vladarica Sljemena, osvojila je treću krunu Snježne kraljice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...