Sport

Komentari 3

Jarni: Toliko utakmica uoči SP-a je ludost! Trebamo moliti Boga da nam se netko ne ozlijedi...

Jarni: Toliko utakmica uoči SP-a je ludost! Trebamo moliti Boga da nam se netko ne ozlijedi...

Uefa i Fifa tu najmanje vode računa o igračima čiji će napori biti enormni. U listopadu tih utakmica neće biti, ali će zato tada igrač biti izloženi naporima igranja na tri fronte u kubovima, kaže

Hrvatska nogometna reprezentacija saznat će ovaj četvrtak protivnike u trećem izdanju Lige nacija koja će se prvi put održati u netipičnom terminu od lipnja do rujna i poslužiti kao zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo.

POGLEDAJTE VIDEO: Gvardiol nasmijao novinare

Hrvatska kao treći nositelj ne može igrati protiv Engleske, Poljske i Švicarske, nositelji su Francuska, Španjolska, Italija i Belgija, u drugom bubnju su Portugal, Nizozemska, Danska i Njemačka, a u četvrtom Wales, Češka, Austrija i Mađarska.

Prve četiri utakmice u skupini odigrat će se u najgoremu razdoblju za reprezentativce, na isteku iscrpljujuće klupske sezone od 2. do 14. lipnja iduće godine, dok će se preostale dvije odigrati između 22. i 27. rujna.

Hrvatsku prije Svjetskog prvenstva prvi put čeka niz od čak četiri utakmice s momčadima iz svjetskog vrha, plus još dvije sa suparnicima nešto slabijega rankinga, ali opet iznimno zahtjevne budući da će se u njima možda odlučivati o ostanku u elitnom rangu.

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Jarni nije oduševljen izgledom nogometne 2022. godine. Tvrdi kako je raspored utakmica previše zgusnut i kako će zbog toga patiti i klubovi i reprezentacija.

- Za mene je ludost igrati toliki broj utakmica uoči Svjetskog prvenstva. Uefa i Fifa tu najmanje vode računa o igračima čiji će napori biti enormni - kaže Jarni za Večernji list.

Slavni branič ističe kako će svi igrači do početka SP-a u Kataru biti premoreni.

- Ovdje ne govorim samo o velikom broju jakih utakmica reprezentacije u lipnju i rujnu. U listopadu tih utakmica neće biti, ali će zato tada igrač biti izloženi naporima igranja na tri fronte u klubovima. Dakle, ne samo mi, nego i sve vrhunske reprezentacije moramo moliti Boga da nam taj suludi ritam igranja kroz cijelu godinu uoči SP-a ne donese neku ozljedu - kaže Jarni.

Najčitaniji članci