Sport

Komentari 11

Gdje gledati 'vatrene' u idućoj godini? Ždrijeb bez TV prijenosa

Gdje gledati 'vatrene' u idućoj godini? Ždrijeb bez TV prijenosa

Još nitko nije osigurao televizijska prava na Uefina natjecanja od 2022. do 2028. koji uključuje troje kvalifikacije za velika natjecanja, dva Eura, tri Lige nacija i prijateljske utakmice

Uefa će današnjim ždrijebom trećeg izdanja Lige nacija od 18 sati u Montreuxu zaključiti turbulentan tjedan ždrijebova za ovaj tjedan, a televizijskog prijenosa ceremonije u Hrvatskoj neće biti. Zašto? Jer nijedna televizijska kuća još osigurala prava.

POGLEDAJTE VIDEO: Ždrijeb Lige prvaka u Istanbulu

U tijeku je, naime, Uefin natječaj za novi paket TV prava za reprezentativne utakmice koji traje od 2022. čak do 2028. i uključuje, uz Ligu nacija, čak dva Europska prvenstva. U paketu su:

Uefa je proces prodaje prava prodala agenciji CAA Eleven koja je do sredine studenog primala ponude zainteresiranih TV kuća i grupacija. Konačna bi odluka o tome tko će dobiti prava, neslužbeno doznajemo, trebala stići do kraja godine.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Očekuje se kako će, kao i za prošli ugovor koji je vrijedio od 2018. do 2022., Hrvatska biti dio kolača jugoistočne Europe u koji su uključeni i Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Sjeverna Makedonija.

Prava prijenosa u ovom četverogodišnjem razdoblju na Uefine utakmice spomenutih natjecanja imao je Sport Klub odnosno Nova TV, a završni turnir Eura, koji je na kraju odgođen za godinu dana zbog korona virusa, kasnije su prodali Hrvatskoj televiziji. Ona će prenositi i Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Iako nema prijenosa ni na jednoj telviziji, ždrijeb Lige nacija moći će se pratiti na stranicama Uefe.

Najčitaniji članci