Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jason Kidd asistirao već nevjerojatnih 10.000 puta

Jason Kidd asistirao već nevjerojatnih 10.000 puta
3

Shaquille O'Neal je odigrao sjajnu utakmicu i dobio Lakerse, Detroit je pobijedio u Bostonu, ali ove je noći najveća zvijezda sjajni play Dallasa

VIDEO

Jason Kidd je dodao, a Brandon Bass zabio. Scena u kojoj Kidd dodaje, a suigrači poentiraju viđena je već toliko puta. U tom trenutku, što se njegove NBA karijere tiče, točno 10.000 puta! Utakmicu protiv Toronto Raptorsa legendarni playmaker završio je s 15 asistencija, a ubacio je i devet koševa uz šest skokova. Četvrti je na vječnoj ljestvici najboljih asistenata lige. Sigurno neće dostići Johna Stocktona (15.806), ali bi mogao Marka Jacksona (10.334) i Magica Johnsona (10.141).
Dallas je u "Kiddovoj utakmici" bio bolji od Raptorsa 109-98, a prvo ime bio je Dirk Nowitzki s 24 poena i deset skokova, dok je goste s 28 koševa i deset skokova predvodio Chris Bosh. Roko Ukić proveo je u igri 12 minuta, no nije bio raspoložen. Ubacio je dva poena (1-4 šut iz igre) i dodao jednu asistenciju. Bilo je više negativnih stavki u njegovu nastupu: triput je izgubio loptu i dvaput dobio blokadu.
U reprizi prošlogodišnjeg finala Istočne konferencije, Detroit Pistonsi dobili su Boston Celticse u gostima 105-95. Do 29. pobjede ove sezone Pistonse su predvodili Richard Hamilton i Tayshaun Prince. Hamilton je utakmicu okončao s 25 koševa, devet asistencija i šest skokova, dok je Prince uz 15 koševa upisao i osam skokova.
Boston, kojem je ovo 14. ovosezonski poraz, predvodio je Paul Pierce s 26 koševa i šest skokova, a spomenimo i da su obje momčadi ovu utakmicu igrale oslabljene. Detroit za Allena Iversona (leđa), Boston za Kevina Garnetta (desno koljeno). Zanimljivo, Detroit je u obje posljednje utakmice u kojima Iverson nije igrao slavio, nakon što je prije toga poražen osam puta uzastopno.
Phoenix Sunsi iznenađujuće su u Arizoni pobijedili LA Lakerse 118-111. Domaće je predvodio Shaquille O'Neal s 33 poena, sedam skokova, tri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Nakon što je Torontu zabio 45 poena u petak, Shaq je prvi put u karijeri spojio dvije utakmice s više od 30 ubačenih poena nakon ožujka 2004. godine, kada je s Kobeom Bryantom igrao u LA Lakersima.
Bryant je s druge strane ubacio 49 poena uz 11 skokova. Potrošio je najviše lopti ove sezone, pogodivši 18 od 38 šuteva iz igre. Po 96. put u karijeri prebacio je granicu od 40 poena. Solidan je za Lakerse bio i Pau Gasol s 30 poena i sedam skokova, a odličan za Sunse Matt Barnes (26 p, 10 sk, 6 as).

NBA liga, rezultati:

Phoenix - LA Lakers 118-111
Atlanta - Cleveland 87-88
Dallas - Toronto 109-98
Boston - Detroit 95-105
New Jersey - New Orleans 66-99
Minnesota - Houston 94-105
Indiana - Denver 100-94
Portland - San Antonio 102-84
Golden State - Utah 104-112

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju